Prinsen- en Prinsessendag 2023 weer onvergetelijk

Cultuur
De glimlach van een kind, het blijft een van de mooiste dingen die er zijn - naast sprookjesachtige prinsessen natuurlijk.
De glimlach van een kind, het blijft een van de mooiste dingen die er zijn - naast sprookjesachtige prinsessen natuurlijk. (Foto: RH)

Al een half uur voor de officiële start van de activiteiten van de Prinsen- en Prinsessendag in de Bogaard, staat er al een lange rij voor het podium in de Prinsenpassage. Het is zaterdag 25 maart half twaalf. Nog even en dan begint het. Op de foto met Anne en Else, je laten schminken en een glittertattoo laten zetten.

Door Robert Heijdemann

Van alle kanten komen als prins of prinses verklede kinderen. De leeftijd is van twee tot een jaar of zeven. Ze zijn een beetje gespannen. “Mijn dochter stond vanochtend al om zeven uur voor ons bed. Of we gingen”, vertelt een moeder op een bank bij het podium. Haar dochter rent rondjes, die heeft even te veel energie.

Lange rij kinderen

Om 12 uur begint het spektakel. De rij wachtende ouders met kinderen staat al tot de draaideuren bij de ingang van de Prinsenpassage - die vandaag eerder een Prinsespassage genoemd kan worden. Bij de kinderen zijn de meisjes in de meerderheid. In het begin een beetje schuchter, maar als ze eenmaal op het podium staan, willen ze niet meer weg. Met de armen om de hals geslagen van Anna of Else wordt een knuffel gegeven, die wel heel lang duurt. “Het lijkt wel of ze in slaap is gevallen”, zegt een vader. Ook lopen er drie prinsessen door het centrum die Disney-liedjes zingen. En natuurlijk af en toe even stilstaan om op de foto gaan met de kinderen.


Een lange rij van prinsessen en geduldige ouders. - RH


De mensen blijven toestromen. - RH


Ook bij het schminken is het druk. - RH

Onvergetelijke dag

Inmiddels is ook het schminken en het zetten van de glittertattoos begonnen. Ook hier wordt de wachtrij langer en langer. Maar niemand die klaagt. Dit is echt de dag van de jongste Rijswijkse burgers. Na één uur neemt Assepoester & de Kleine Zeemeermin het over van Anna en Else. En van twee tot vier uur begint het spektakel opnieuw. Met nog meer kinderen en geduldige ouders. Ouders die druk zijn met het maken van foto’s. Prachtige beelden van een fantastische dag. “Prachtige plek hier. Buiten drupt het af en toe. Ze mogen wel vaker zulke evenementen organiseren”, vertelt een grootmoeder uit Te Werve. Ze geniet van het plezier dat haar kleindochter heeft. “Ik krijg een afdruk van de foto, kan ik er elke dag naar kijken. Dit is een onvergetelijke dag.”

Koninklijk mooie foto’s

Hieronder een greep uit de vele prachtige foto’s die Robert Heijdemann voor Groot Rijswijk maakte.

Er liep hier en daar ook een prins rond. - RH


Dit prinsesje is duidelijk onder de indruk van prinses Anna. - RH

Er werden ook glittertattoo’s gezet. - RH


Vier prinsessen op een rij! - RH