Lezing over geschiedenis herberg en café ’t Haantje

Cultuur
De straatnaam herinnert nog aan de uitbaterij die ooit op het kruispunt van het Jaagpad, de Lange Kleiweg en de Kerstanjewetering gevestigd was.
De straatnaam herinnert nog aan de uitbaterij die ooit op het kruispunt van het Jaagpad, de Lange Kleiweg en de Kerstanjewetering gevestigd was. (Foto: PR)

Eeuwenlang stond er een uitbaterij bij het kruispunt van het Jaagpad, de Lange Kleiweg en de Kerstanjewetering: herberg, en later café ‘t Haantje. Op woensdagavond 5 april komen liefhebbers hier alles over te weten tijdens een lezing.

De lezing gaat vooral over Café ’t Haantje in de jaren ’50, met op de voorgrond de Kerstanjewetering. Hij vindt plaats op woensdag 5 april om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur in buurthuis De Drassige Driehoek, Jaagpad 148-D in Rijswijk.

Veel prenten en foto’s

Vanaf het begin van de van zeventiende eeuw tot 1959 stond bij het kruispunt van het Jaagpad, de Lange Kleiweg en de Kerstanjewetering herberg, en later café, ’t Haantje. Twee sprekers zullen de bezoekers meer vertellen over de herberg, het café en de buurt. Daarbij zullen veel oude prenten en foto’s worden vertoond.


Twee sprekers

Aart Struijk, lokaal historicus en schrijver van een artikel over de geschiedenis van herberg en café `t Haantje, zal over enkele perioden uit de geschiedenis van de herberg vertellen. Ton Beune, zoon van de laatste uitbater van café ‘t Haantje, zal vertellen over de laatste jaren van het café en zijn jeugd aan het Jaagpad.

Gratis toegang

U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelding is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Stuur hiervoor een e-mail naar buurtbladdedrassigedriehoek@gmail.com.

Meer informatie

Meer informatie bij Wilbert van Bijlert (te bereiken via hetzelfde e-mailadres). De bijeenkomst zou oorspronkelijk in maart 2020 plaatsvinden, maar is toen vanwege de coronamaatregelen geannuleerd.