Na RJT en musicalles Trias schitteren in Jekyll & Hyde van Spot

Cultuur
Repetitie van het theaterstuk Jekyll and Hyde door SPOT, afgelopen weekend.
Repetitie van het theaterstuk Jekyll and Hyde door SPOT, afgelopen weekend. (Foto: PR)

Maandenlang oefende Theatergroep SPOT in de grote zaal van Don Bosco op het horrordrama Dr. Jekyll and Mr. Hyde. In muziek, dans en spel zetten ze een eigentijdse musical op de planken. In het Zuiderparktheater spelen ze op 12 t/m 14 mei onder begeleiding van een liveorkest. 

Door Rijswijker Joery Mooijman werden we uitgenodigd om naar één van de laatste repetities voor de première op 12 mei te komen. Hij heeft dit jaar een heel druk musicaljaar. Als lid van het Rijswijks Jeugdtheater speelde hij vorige week in de Rijswijkse Schouwburg in The Addams Family. Nu, een jaar lid van SPOT, speelt hij Gabriël John Utterson, de tweede mannelijke hoofdrol. “Ik heb een fotografisch geheugen en kan goed onthouden”. Met zeven jaar kwam hij al bij het Rijswijks Jeugdtheater (SPOT is ontstaan uit het RJT, red). “Daar kreeg ik mijn basisopleiding en met 11 jaar speelde ik mee in producties”.

Fantastisch gezongen

In de musical Jekyll & Hyde, naar het beroemde boek van Robert Louis Stevenson, staat de strijd tussen goed en kwaad centraal. Al werd het boek 135 jaar geleden geschreven, het blijft een schitterend verhaal. Het is nog een repetitie, maar we worden verrast door de fraaie kostuums en fantastisch zangnummers. Het verhaal speelt in Londen anno 1888, een welvarende miljoenenstad, maar Londen herbergt ook tal van sloppenwijken waar de armen met moeite proberen te overleven. Dr. Henry Jekyll is gefascineerd door het goede en het kwade dat in elk mens bestaat. Hij wil niets liever dan het kwade uitroeien en besluit tot een gewaagd experiment, dat verregaande gevolgen heeft voor zowel zijn omgeving, verloofde als zijn eigen leven. 


De strijd tussen goed en kwaad staat centraal. - PR


Dr. Jekyll wil het kwaad uitroeien met een gewaagd experiment, dat ook gevolgen heeft voor zijn verloofde. - PR

Optreden verzorgingstehuizen

Theatergroep SPOT is in 1986 ontstaan. “Dat betekent dat we inmiddels 37 jaar lang producties maken en daar zijn we natuurlijk trots op. Ieder seizoen brengen we een grote musical, daarnaast zingen we Oud Hollandse liedjes in verzorgingstehuizen en Christmas carols in Dickens style , en we geven workshops voor kinderen”, vertelt Rijswijkse Ymke Jense. Zij is nu voorzitter van SPOT en al drie jaar lid. “Ik heb hiervoor 14 jaar musicalles gehad bij Trias”. De leden van SPOT delen hun passie voor het theater. In een uitvoerende en/of ondersteunende rol. “Iedereen die lid is van onze vereniging draagt een steentje bij aan onze jaarlijkse productie: door mee te spelen, maar ook door aan het decor te klussen, rekwisieten te verzamelen en te helpen bij productionele organisatie. We zijn een hechte en betrokken groep met volwassen leden van alle leeftijden. Een lidmaatschap bij SPOT is leerzaam, verrijkend en vooral ontzettend leuk!”


SPOT is ontstaan uit het Rijswijks Jeugdtheater. - PR

Optreden in mei

Theatergroep SPOT speelt de musical Jekyll & Hyde onder begeleiding van een live orkest op 12, 13, 14 mei 2023 in het openluchttheater Zuiderpark. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het Zuiderpark theater - https://zuiderparktheater.nl/tickets - en kosten €24,50 per stuk (excl. €1 servicekosten).

Speeldata en tijden

12 mei – 20.00 uur
13 mei – 14.00 uur
13 mei – 20.00 uur
14 mei – 14.00 uur