Latifah Cornett: ‘Don Bosco is de parel van Rijswijk!’

Cultuur
Latifah Cornett is sinds haar 18e één van de vijf coördinatoren van het Vakantiebos.
Latifah Cornett is sinds haar 18e één van de vijf coördinatoren van het Vakantiebos. (Foto: Paul Schott)

Het Jeugdcentrum Don Bosco Rijswijk viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan. Vooruitlopend op de reünie op 16 augustus, besteedt Groot Rijswijk aandacht aan dit multicultureel jeugdcentrum met activiteiten voor alle kinderen en jongeren uit Rijswijk en Den Haag. Velen bewaren dierbare en waardevolle herinnering aan hun jeugdjaren bij Don Bosco. Het jeugdcentrum is nog steeds springlevend. Een van de drijvende krachten is Latifah Cornett. Voor haar is Don Bosco de parel van Rijswijk.

Door: Paul Schott

Als vrijwilligster zet Latifah (30) zich in voor het drieweekse vakantiebos in de zomer en eenmaal per week voor de tussen schoolse opvang. Latifah doet dit naast haar fulltimebaan als persoonlijk begeleider bij de gehandicaptenzorg waar zij onregelmatige diensten draait. “Ik ben al van jongs af aan nauw verbonden met Don Bosco”, vertelt Latifah. “Als kind, toen ik nog in Rijswijk woonde, ging ik al graag naar Don Bosco en deed ik onder andere mee aan het Vakantiebos voor 4 tot 16-jarigen.”

Kampschuur

“Sinds mijn 18e ben ik een van de vijf coördinatoren van het Vakantiebos. Ik heb de tienergroep van 13 t/m 16-jarigen onder mijn hoede. In de eerste twee weken hebben we met alle jongeren van 10.00 tot 15.30 uur veel activiteiten zoals olympische spelen, knutselen, spelletjes, koken, ontmoeting met oudere gehandicapten, charity day, quizzen, toneel en nog zó veel meer. Daarna gaan we met de tieners, die ook met de eerste twee weken meedoen en zich gezellig hebben gedragen, op kamp. Zo weten we zeker dat het kamp een toffe ervaring wordt voor ons allemaal. Met mijn groep gaan we naar de Kampschuur in Assel op de Veluwe. Deze accommodatie behoort toe aan het landelijk Don Bosco Centrum. Het leuke van dit kamp is dat de tieners hier helemaal loskomen van waar ze zich normaal voor schamen. Lekker er even tussenuit zonder hun ouders. Ze krijgen vertrouwen in elkaar. Dat is heel belangrijk voor hun opvoeding en ontwikkeling.”

       Dit jaar vindt het Vakantiebos plaats van 31 juli tot en met 18 augustus.

Gemeente Rijswijk

Lafitah gooit haar hele ziel en zaligheid in Don Bosco: “Ik ben heel blij dat ik dit voor de jeugd mag doen. Don Bosco is echt de parel van Rijswijk als je ziet wat deze instelling met enkele beroepskrachten en veel vrijwilligers voor de vorming van de jeugd betekent. Het is dan ook bijzonder jammer dat we constant een beroep moeten doen op fondsen en sponsoren om dit prachtige werk in stand te kunnen houden. Een structurele bijdrage van de Gemeente Rijswijk zou de zorg van de staf over het voortbestaan een stuk kunnen verminderen.”

Veel voldoening

Het werk bij Don Bosco levert Lafitah ontzettend veel voldoening op: “De afgelopen vier jaar hebben we een vast team voor het Vakantiebos. Wij zijn goed op elkaar ingewerkt, weten wat we aan elkaar hebben en zijn ze mijn vrienden geworden. Ook in het kader van het Erasmus vrijwilligersprogramma vonden jaarlijks bijeenkomsten plaats waar ik dierbare vriendschappen aan heb overgehouden. Ik hoop dat ik met mijn inzet bij Don Bosco de afgelopen twaalf jaar iets heb kunnen bijdragen aan de ontwikkelingen van jongeren en hun herinneringen hieraan.”

Dit jaar vindt het Vakantiebos plaats van 31 juli tot en met 18 augustus.

Reünie 

Op woensdagmiddag 16 augustus - niet heel toevallig de geboortedag van Don Bosco himself - wordt teruggekeken naar het mooie verleden en vooruitgekeken naar de toekomst met iedereen die zich betrokken voelt bij Don Bosco. Van 13:30 tot 15:30uur halen de reünisten herinneringen op onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kan men stukken uit het archief inzien. Aanmelden is in verband met de voorbereidingen gewenst. Dit kan via karin@donboscorijswijk.nl.

Dit jaar vindt het Vakantiebos plaats van 31 juli tot en met 18 augustus.