Rijswijkse verenigingen op pad met de Grote Clubactie

Cultuur
Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt.
Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. (Foto: PR)

De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee om extra inkomsten op te halen voor de kas.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen: “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun voor verenigingsleven

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst tachtig procent hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

In Rijswijk doen dit jaar de volgende clubs mee:

Rijswijks Jeugdtheater 

Lokomotief Rijswijk  

Gymnastiekvereniging V.D.O.-Turnlust

RHC Rijswijk

Rijsw. Honk- en Softbalvereniging Red Lions

K.R.S.V. VREDENBURCH

RvC Celeritas

Volleybalvereniging Inter Rijswijk

Refleks

Waterscouting Dorus Rijkers