Kom langs bij de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek!

Cultuur
Iven Cudogham schreef over Anansie de Spin.
Iven Cudogham schreef over Anansie de Spin. (Foto: PR)

Het thema van de jaarlijkse Kinderboekenweek, die op woensdag 4 oktober begint, is dit jaar ‘Bij mij thuis’. De Bibliotheek aan de Vliet organiseert tijdens deze week drie leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, waarvan twee helemaal gratis.

Om te beginnen is er de Minecraft Workshop in Voorburg. Is jouw (klein)kind groot fan van Minecraft? Dan is deze gratis workshop ‘Maak je eigen magische huis’ echt iets voor jullie! Kinderen van 9 tot 14 jaar kunnen op woensdagmiddag 4 oktober onder begeleiding van een echte professional aan de slag met het bouwen van hun droomhuis. Met vast een prachtig resultaat! Om 17.00 uur presenteren de kinderen de bouwwerken aan elkaar en hun ouders.

Iven Cudogham bij Bogaard stadscentrum 

Iven Cudogham schreef over Anansie de Spin en net als Anansie heeft hij zeven kinderen. Hij is bekend van het televisieprogramma ‘Een Huis Vol’ en hij schreef de tekst voor het lied ‘Bij mij thuis’ van Kinderen voor Kinderen, dat bij de Kinderboekenweek hoort. Tijdens de ontmoeting op zondag 8 oktober om 10.30u in de Bogaard zal hij een stukje voorlezen en vertellen over zijn eigen thuissituatie. Bovendien kunnen alle kinderen aan de slag met een mooie knutselplaat. Voor deze activiteit moet je een kaartje aanschaffen. Leden betalen 1,50 euro, niet-leden 2,50 euro. Let op: per kaartje kunnen één ouder en één kind naar binnen.

Poppentheater ‘Bij mij thuis is alles anders’ in Leidschendam 

Op woensdagmiddag 11 oktober komt Theater Compagnie Alice langs bij de Bibliotheek Leidschendam voor een opvoering van ‘Bij mij thuis is alles anders’. Bij dit poppentheater reis je via een geheimzinnige deur naar de andere kant van de wereld. Naar plekken waar kinderen een heel ander leven leiden dan wij gewend zijn. Benieuwd? Reserveer dan je plekje!

Voor alle activiteiten kun je je aanmelden via de website van de bibliotheek, of kom naar één van de vestigingen. Zij helpen je graag verder.

Naast activiteiten in de Bibliotheek, organiseren we in samenwerking met Zwembad de Fluit ook een aantal voorleessessies voorafgaand aan de zwemlessen op woensdagochtend 4 en vrijdagochtend 6 oktober. Voor meer informatie kun je bij Zwembad de Fluit terecht.

Meer informatie over de Kinderboekenweek is te vinden op deze website: https://onderwijs.cpnb.nl/campagnes/kinderboekenweek-2023.