Rijswijkse Katja Kuipers in Finale Jazz Concours

Cultuur
Deelnemers van het Jazz Concours zijn tussen de 12 en 21 jaar oud.
Deelnemers van het Jazz Concours zijn tussen de 12 en 21 jaar oud. (Foto: Pixabay)

De 14-jarige zangeres Katja Kuipers uit Rijswijk is door de jury van het Prinses Christina Concours geselecteerd voor de landelijke finale van het bekende concours. Na twee halve finales in Rotterdam en Nijmegen kwamen zij met vijf andere acts als finalisten uit de bus. De Finale vindt plaats op 18 november in het Bimhuis in Amsterdam.

Deelnemers van het Jazz Concours zijn tussen de 12 en 21 jaar oud en doen mee in verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn categorieën voor studenten van het conservatorium en voor muzikanten die privéles hebben. Katja Kuipers heeft privéles van een zangdocent en doet met haar 14 jaar mee in de 1e categorie van het concours.

Finale

Het Prinses Christina Jazz Concours startte met een digitale selectie waarbij de deelnemers een video met daarop hun optreden inzonden. Een jury bestaande uit professionele muzikanten beoordeelde de inzendingen en selecteerde 14 acts voor de Halve Finales die afgelopen week in Rotterdam en Nijmegen plaatsvonden. De Finale op 18 november in het Bimhuis in Amsterdam bestaat naast de finale in de avond uit een bigbandconcours in de ochtend en een festivalprogramma in de middag. Het dagprogramma is gratis toegankelijk. Voor de avond zijn er kaarten te koop via de website van het Bimhuis: www.bimhuis.nl.