Theater Na de Dam komt naar de Rijswijkse schouwburg

Cultuur
Theater na de Dam komt naar de Rijswijkse schouwburg.
Theater na de Dam komt naar de Rijswijkse schouwburg. (Foto: PR)

Het Theater Na de Dam presenteert op zaterdag 4 mei 2024 ruim honderd voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog in heel Nederland. De Rijswijkse Schouwburg is een van die deelnemende theaters.

Theater Na de Dam is een nationale traditie. Sinds 2010 spannen op de avond van de Nationale Dodenherdenking theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongeren gezocht

Ben jij tussen de 12 en de 20 jaar en klaar om mee te doen aan een belangrijke theatervoorstelling? Hou je van verhalen vertellen, theater en van geschiedenis? Geef je dan op en speel mee in deze theatervoorstelling voor het landelijke project Theater Na de Dam 2024! Meedoen is gratis, maar kost wel honderd procent inzet, aanwezigheid en nieuwsgierigheid!

Wat ga je doen?

Samen met maker Orihana Calcines en andere jongeren uit Rijswijk en regio maak je een bijzondere voorstelling. “We zijn opzoek naar spelers die willen maken, of makers die willen spelen”, aldus een enthousiaste Orihana. Heb je interesse om mee te doen aan Theater Na de Dam? Meld je aan vóór 17 december via: https://rb.gy/sw201d. Wil je meer weten? Mail dan naar Laura van der Leeuw, projectleider Theater na de Dam laura@rijswijkseschouwburg.nl.