Bruisend Dickens Feest en schaatsbaan in Oud Rijswijk

Cultuur
Afbeelding
(Foto: PR)

In winkelcentrum Oud Rijswijk barst het vrijdagavond 15 december van de kerstactiviteiten. Tussen 15.00 en 21.00 uur vindt de bekendste en oergezellige kerstkoopavond van de regio plaats. Het winkelgebied is volledig tot een sfeervol Dickensiaans kerstsprookje omgetoverd.

Op het Tollensplein komt een muzikaal winterterras en een kindercarrousel. Als van ouds zijn de Swingende kerstkoren, Oudhollandse spelletjes voor de kids er ook weer en de ruim 50 kerstkramen maken het sfeertje compleet. Kortom, je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en Dickens.

Kerstparade

Balletstudio Marijke de Roo organiseert met haar dansgroepen een fantastisch dansspektakel. Tussen 18.00 en 19.00 uur komt de feestelijk verlichte Kerstparade door het winkelcentrum van Oud Rijswijk met meer dan honderd dansers, gekleed in prachtig fonkelende kostuums en swingende kerstmuziek. Deze betoverende parade is rond 18.45 uur bij de Oude Kerk waar het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk om 19.00 uur de verlichting van de fraaie kerstboom voor de Oude Kerk zal ontsteken.

Speciale kerstacties

De mooi versierde winkels houden de hele avond hun deuren geopend, zodat u naar hartenlust al uw gewenste kerstinkopen kunt doen. Met warme chocolademelk, glühwein en lekkere hapjes, profiteert u tijdens deze avond bovendien van speciale kerstacties. Ook in de Oude Kerk zijn diverse optredens en activiteiten.

Schaatsbaan

In de Herenstraat, ter hoogte van Bakker Piet en het Kruidvat, is een schaatsbaan aanwezig waar je gratis gebruik van kan maken. Er zijn schaatsen die je gratis kunt lenen en voor koek en zopie wordt ook gezorgd! De schaatsbaan is geopend op vrijdag 15 december van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur.

Theaterwagen Rijswijkse Schouwburg

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december organiseert de Rijswijkse Schouwburg diverse theatervoorstellingen nabij de schaatsbaan in de Herenstraat. In een speciale theaterwagen vinden diverse voorstellingen plaats voor kinderen.

Bereikbaarheid

In verband met de verwachte drukte adviseren wij met openbaar vervoer, lopend of met de fiets te komen. Om uw auto te parkeren adviseren wij P&R Hoornwijck en vervolgens tram 1 of 15 naar halte Herenstraat te nemen.