Rijswijkse familie woensdag op tv in Steenrijk, Straatarm

Cultuur
In Steenrijk, straatarm zie je twee verschillende families.
In Steenrijk, straatarm zie je twee verschillende families. (Foto: Kijk.nl)

In het SBS 6-programma ‘Steenrijk, Straatarm’ is woensdag 14 februari een hoofdrol weggelegd voor het Rijswijkse stel Alice en Kevin. Zij zijn in deze aflevering het rijke gezin.

‘Steenrijk, Straatarm’ biedt kijkers een boeiende blik op de impact van welvaartsverschillen op het dagelijks leven. Elke aflevering doen er twee families mee, waarvan de ene er warmpjes bij zit, en de andere moeite heeft om het hoofd boven water te houden.

Gigantisch welstandverschil

In de aflevering van 14 februari draait het om Alice en Kevin uit Rijswijk, en Angelique en Kayro uit Veghel. Het welstandverschil tussen de twee families lijkt gigantisch. Terwijl Alice en Kevin genieten van het goede leven met stedentrips, dinertjes en hun passie voor shoppen, ervaart Angelique tekorten op allerlei gebieden in Veghel. Geld voor achterstallig onderhoud is er niet, maar Angelique hoopt met steun van het UWV een nieuwe weg in te slaan, bij voorkeur in het werken met ouderen of dieren.

De aflevering van 14 februari laat zien dat Kevin werkt bij de branchevereniging voor apothekers, terwijl Alice daarnaast een eigen bedrijf runt waarmee ze vrouwen helpt impact te maken met hun onderneming. Of het stel uit Rijswijk en de moeder en zoon uit Veghel iets van elkaar kunnen leren, is vanaf 20.30 uur te zien op SBS 6.