School of Rock van het Rijswijks Jeugdtheater rockt de Rijswijkse Schouwburg

Cultuur
‘School of Rock’ was een feestelijke voorstelling
‘School of Rock’ was een feestelijke voorstelling (Foto:Erick Kicken)

Het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) bracht afgelopen weekend de rockmusical ‘School of Rock’ tot leven in de Rijswijkse Schouwburg, een van de eerste uitvoeringen in Nederland die speciaal was vertaald voor het RJT. De voorstelling wist het publiek te boeien met zijn energieke uitvoering en aanstekelijke rockmuziek.

In ‘School of Rock’ volgen we het verhaal van Dewey (Damian Petrus), een zanger en gitarist die uit zijn band is gezet. Om geld te verdienen, neemt hij de identiteit aan van zijn vriend Ned (Sander Dekker) en wordt hij aangenomen als invalleerkracht op een prestigieuze school. Daar vormt hij een band met zijn leerlingen om de Battle of the Bands te winnen, ondanks tegenstand van directrice Rosalie Mullins (Veerle van Beek) en de vriendin van Ned (Marlou van Slobbe). Uiteindelijk omarmt Rosalie haar innerlijke rockster en staat ze de leerlingen toe om deel te nemen aan de wedstrijd, waardoor ze de kans krijgen om zichzelf te zijn.


De productie van ‘School of Rock’ bij het RJT bracht een ongekende energie naar het podium.  - Foto: Erick Kicken

De productie van ‘School of Rock’ bij het RJT bracht een ongekende energie naar het podium. Opmerkelijk was het feit dat de kinderen in de band hun instrumenten live bespeelden, waardoor de voorstelling een authentieke rockbandervaring bood. Drummer Freddy (Jago Hensema) stal de show met zijn enthousiasme, terwijl zangeres Tomika (Indy Rust) met haar prachtige stem ontroerende momenten creëerde. Ook de feministische manager Summer (Noémi Termaat) voegde zowel serieuze als komische elementen toe aan het stuk. De prestaties van Dewey met zijn ruige stem en gitaarspel, en directrice Rosalie, die verrassend bleek te kunnen zingen, droegen sterk bij aan de dynamiek van de voorstelling.

Regisseur Pepijn Jehee, muzikaal leider Koen Both, choreograaf Renske Hoeksema – Degens en dance captain Myrthe Dol hebben gezorgd voor een stralende cast. De krachtige danspassen, gecombineerd met meerstemmige zang, kwamen goed tot hun recht in het creatieve decor dat bestond uit muziektransportkisten. Een leuke toevoeging die de productie naar een hoger niveau tilde. Ook het orkest, onder leiding van Otto Kaaij, zorgde voor een energieke ondersteuning die de Schouwburg liet rocken.

Al met al was ‘School of Rock’ een feestelijke voorstelling die helaas alweer voorbij is. Het RJT is echter nog te zien in de Rijswijkse Schouwburg op 13 en 14 april met ‘Fame’ en op 8 en 9 juni met ‘Shrek de Musical’. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rijswijksjeugdtheater.nl.

De productie van ‘School of Rock’ bij het RJT bracht een ongekende energie naar het podium.