Vier de Boekenweek bij Bibliotheek Rijswijk

Cultuur
Debby Petter.
Debby Petter. (Foto: PR foto)

Het is feest bij de bibliotheek, want de Boekenweek 2024 staat weer voor de deur! Het thema van dit jaar is ‘Bij ons in de familie’. En speciaal in dat thema organiseert de Bibliotheek aan de Vliet een aantal leuke activiteiten.

Zo kun je bij Bibliotheek Rijswijk komen luisteren naar het verhaal van schrijfster Debby Petter. Zij gaat alles vertellen over haar boek ‘Ik ben er nog’, dat over de impact van geheimen in de familie gaat. Ook erg interessant is de workshop ‘Maak kennis met familieopstellingen’ van Bianca Blom. Toe aan wat ontspanning? Ga dan naar de film ‘What We Did on Our Holiday’ bij de Rijswijkse Schouwburg.

Lezing Debby Petter

Op zaterdag 16 maart komt schrijfster Debby Petter naar de Generaal Spoorlaan om een lezing te geven over haar boek: ‘Ik ben er nog’. Het boek gaat over de impact van geheimen in de familie. Er is ruimte voor vragen en ook om met elkaar in gesprek te gaan over het effect van geheimen in de familie. 

De middag begint om 15.00 uur en is om 16.30 uur weer afgelopen. Leden betalen €3,50, voor niet-leden is de toegang €5,50. Houders van een Ooievaarspas betalen €1,50, maar worden verzocht hetkaartje voor de lezing aan te schaffen bij de balie van de bibliotheek.

Film: What We Did on Our Holiday

In deze film staat het huwelijk van de Londense Doug en Abi op knappen. Maar dat moet geheim blijven voor Dougs vader Gordie, die kanker in een vergevorderd stadium heeft. Dat is best lastig wanneer Abi, Doug en hun drie kinderen naar Schotland gaan om Gordies verjaardag te vieren. 

Deze film draait op dinsdag 19 maart in de Rijswijkse Schouwburg aan de Generaal Spoorlaan 10. De voorstelling begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is €10,-, maar vrienden van de Rijswijkse Schouwburg betalen €9,-.

Workshop familieopstellingen

Familieopsteller Bianca Blom geeft tijdens deze workshop inzicht in wat familieopstellingen zijn, hoe het werkt en wat je eraan hebt. Ze doet dit, onder meer, aan de hand van het boek ‘De Fontein’ van Els van Steijn. De workshop is een kennismaking met opstellingenwerk en wordt gegeven op donderdag 21 maart in het Stadsl@b van bibliotheek Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan 2. 

De workshop begint om 19.30 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen. Leden betalen €3,50, voor niet-leden is de toegang €5,50. Houders van een Ooievaarspas betalen €1,50, maar worden verzocht hetkaartje voor de lezing aan te schaffen bij de balie van de bibliotheek.