Meer dan 500 inwoners van Rijswijk hebben gratis winterjas opgehaald

Financieel
De mensen achter de Winterjassenactie: Nawfal Al Jeburi van de outlet, wethouder Gijs van Malsen, Rochelle Heerema, Beleidsmedewerker Armoede en schulden Robin de Jong en Ewout Dönszelmann van de Weggeefwinkel, waar veel van de jassen vandaan kwamen.
De mensen achter de Winterjassenactie: Nawfal Al Jeburi van de outlet, wethouder Gijs van Malsen, Rochelle Heerema, Beleidsmedewerker Armoede en schulden Robin de Jong en Ewout Dönszelmann van de Weggeefwinkel, waar veel van de jassen vandaan kwamen. (Foto: Archief/Robert Heijdemann)

De tweede Rijswijkse winterjassenactie, na de eerste in 2021, haalde dit jaar landelijk het nieuws. Niet alleen maandblad LINDA. berichtte erover op haar website, ook het Jeugdjournaal wijdde er een item aan. 

De speciale winterjassenwinkel bij het Stanislas College, vlakbij station Rijswijk, werd maandag 3 oktober geopend. Tot en met vrijdag 14 oktober konden Rijswijkers hier op vertoon van hun Ooievaarspas een gratis winterjas ophalen.


Een uitzending van Omroep West.

Bijna twee weken na de opening van de winkel bij het Stanislas College, maakte Rochelle Heerema van Rijswijkse Dialoog, Netwerk Financiële Redzaamheid op 15 oktober de eindstand bekend: er zijn 500 winterjassen opgehaald.