Na geslaagde winterjassenactie nu Sinterklaasactie voor kinderen in Rijswijk

Financieel
Ook kinderen die het thuis minder breed hebben, worden blij van een Sinterklaascadeautje.
Ook kinderen die het thuis minder breed hebben, worden blij van een Sinterklaascadeautje. (Foto: PR)

Na de succesvolle winterjassenactie, waarbij maar liefst 500 winterjassen zijn opgehaald door inwoners van Rijswijk, start nu een volgend initiatief voor gezinnen op of onder de armoedegrens: de Sinterklaascadeau-actie, onder meer georganiseerd door KEI Rijswijk.

Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas elk jaar een terugkerende gebeurtenis. Dit is helaas niet voor alle kinderen het geval. Voor gezinnen op of onder de armoedegrens is pakjesavond verre van vanzelfsprekend. Voor de vierde keer werken Rijswijkse organisaties samen om alle Rijswijkse kinderen een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. Dit zijn het Financieel Netwerk Rijswijk, KEI Rijswijk, Don Bosco, PGR Diaconie, de Weggeefwinkel, Welzijn Rijswijk en Sintvoorieder1.

Iedereen met een Ooievaarspas kan een cadeaupakket aanvragen voor zijn of haar kind(eren). Dit kan via het aanmeldformulier op de pagina van KEI Rijswijk. Aanmelden kan tot en met 13 november.

Voorwaarden

Er gelden een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een cadeaupakket:

·         Het kind is in bezit van een actieve Ooievaarspas;
·         Op het formulier wordt gevraagd naar het geslacht en de geboortedatum van het kind. Dit laatste bepaalt in welke leeftijdscategorie het kind valt met betrekking tot de te ontvangen cadeautjes;
· De aanvrager heeft vervolgens online de keuze voor verschillende ophaallocaties en -momenten;
·         Het is van belang dat het e-mailadres correct wordt ingevuld bij het aanvragen van het cadeaupakket via de site van KEI Rijswijk, anders is er de kans dat men alsnog geen ophaal code(s) ontvangt.

Hulp bij bibliotheek

Hulp nodig bij het aanvragen? Ga naar het Taalhuis in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk (naast het station). Mensen daar kunnen je helpen als je moeite hebt met de Nederlandse taal of de computer. Elke woensdag van 10.30 tot 12.30 uur en elke donderdag 15.30 tot 17.30 uur is daar een inloopspreekuur. 

Afhaalbericht

Na het verwerken van de gegevens ontvangen aanvragers vóór 27 november een afhaalbericht via de mail waarbij de locatie (en tijd) vermeld staat waar zij de cadeautjes kunnen ophalen voor hun kind(eren). De cadeaus zijn ingepakt en ruilen is helaas niet mogelijk. Per kind ontvangen aanvragers 1 code.