1.000 Sinterklaas-cadeautjes voor kinderen in Rijswijk

Financieel
De wethouders (v.l.n.r.) Armand van de Laar, Gijs van Malsen en Larissa Bentvelzen helpen, ingewerkt door Lieke de Reus (rechts), bij Sintvoorieder1 met het inpakken van de cadeautjes voor kinderen in Rijswijk
De wethouders (v.l.n.r.) Armand van de Laar, Gijs van Malsen en Larissa Bentvelzen helpen, ingewerkt door Lieke de Reus (rechts), bij Sintvoorieder1 met het inpakken van de cadeautjes voor kinderen in Rijswijk (Foto: Robert Heijdemann)

In het pakhuis van de Sint aan de Vliet in Leidschendam zijn de voorbereidingen voor Sinterklaas in volle gang. Honderden vrijwilligers werken al maanden om jongeren van ouders die een laag inkomen hebben, toch een leuke verassing te bezorgen. Dit jaar gaan ruim 25.000 pakjes de deur uit, waarvan 1.000 in Rijswijk. Zaterdagochtend 5 november helpen de wethouders Larissa Bentvelzen, Gijs van Malsen en Armand van de Laar met het inpakken van de cadeautjes.

Door Robert Heijdemann

Al vroeg in de ochtend komen vrijwilligers, in hun rode shirt met het ‘Sintvoorieder1’-logo, naar het pakhuis van Sinterklaas. Het is gevestigd in een groot leegstaand kantoorpand, te herkennen aan een grote Sinterklaas bij de ingang. Binnen wordt op de twee etages hard gewerkt. Met sorteren van de cadeautjes, het inpakken in leuk papier en in grote dozen verzendklaar maken. De pakketjes gaan naar kinderen in het hele land.

Niet vanzelfsprekend

Sintvoorieder1 draait volledig op vrijwilligers. “Iedereen binnen onze Stichting - vrijwilligers, projectleiders en bestuur - doet het vanuit zijn of haar hart. Ieder jaar zorgen wij ervoor dat de cadeautjes voor de kinderen worden gesorteerd en ingepakt”, vertelt Esther Blom. De stichting is 12 jaar geleden door haar gestart vanuit de woonkamer. “Het doel is zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar van een Sinterklaas cadeau te voorzien. De cadeaus zijn bedoeld voor kinderen voor wie een Sinterklaas cadeau niet vanzelfsprekend is.”

Gezellig pakketje

Het pakhuis staat vol stellages met cadeautjes. Aan de tafels worden alle pakketjes samengesteld. Lieke de Reus: “Alles moet worden gesorteerd naar leeftijd. Ieder kind krijgt 4 tot 5 presentjes in een gezellig pakje: een leesboek, een spelletje maar ook een leuk cadeautje zoals een knuffel of een pop”. Naast de vaste 65 vrijwilligers het hele jaar door, zijn er tegen het eind van het jaar zo’n 1.250 extra vrijwillige hulpkrachten. “We hebben collega’s die vooral goed zijn om veel cadeautjes te krijgen. Die zijn daar het hele jaar door druk mee”.

Sinterklaas vieren

Esther: “Kinderen zijn heel waardevol. Die tellen allemaal mee. Wij geven kinderen tot 18 jaar een pakketje, zodat het gezin samen Sinterklaas kan vieren. Larissa Bentvelzen is onder de indruk van het werk van alle vrijwilligers en blij met het resultaat: “Immers, ieder kind verdient een cadeautje met Sinterklaas.”

Aanvraag December Cadeau

Via een aanmeldformulier op www.KeiRijswijk.nl kunt u een december cadeau aanvragen voor uw kind(eren). Hierbij is het van belang dat uw kind in bezit is van een actieve ooievaarspas. Aanvragen van een cadeaupakket kan tot en met 13 november. Na het verwerken van de gegevens krijgt de aanvrager voor 27 november een afhaal bericht via de mail waarbij de locatie en tijd vermeld staat waar u de cadeautjes kunt ophalen.