Winnaar Jackpot 5,7 miljoen krijgt ‘eerste hulp bij geluk’ in Rijswijk

Financieel
Het kantoor van de Nederlandse Loterij aan de Laan van Hoornwijck.
Het kantoor van de Nederlandse Loterij aan de Laan van Hoornwijck. (Foto: Google Maps)

Zaterdag 3 december viel de Lotto Jackpot van 5,7 miljoen. De winnaar wordt uitgenodigd op het kantoor van de Nederlandse Loterij in Rijswijk aan de Laan van Hoornwijck 55.

Het is de 27ste keer in bijna 5 jaar tijd dat de Jackpot is gevallen. De Lotto Jackpot viel voor het laatst op 6 augustus 2022. Toen won iemand in Rijnsburg 9,3 miljoen euro. Op 3 december won een inwoner van Gooise Meren het bedrag van 5,7 miljoen euro. Diegene had de zes winnende getallen goed voorspeld: 7, 13, 23, 29, 31 en 41. 

Kleine kans

Lotto is onderdeel van de Nederlandse Loterij. Naar eigen zeggen heeft deze loterij de vaakst vallende jackpot van Nederland. Toch is de kans om de Lotto Jackpot te winnen nog steeds vrij klein: per trekking is dat ongeveer 1 op 8,2 miljoen. Ter vergelijking: de kans dat je in Nederland door de bliksem wordt geraakt is ongeveer 1 op de 3,5 miljoen. De Lotto Jackpot is altijd minimaal €2.500.000,-. De hoogte van de Jackpot stijgt bij het niet vallen met €200.000,- per week.  

Eerste hulp bij geluk

De inwoner van Gooise Meren wordt uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij in Rijswijk. Hier ontvangt de winnaar ‘Eerste hulp bij geluk’, advies en begeleiding. Ineens 5,7 miljoen rijker zijn, is natuurlijk niet niks. Wel moet er nog 29% kansspelbelasting over dit bedrag worden betaald. 

Bron: Noord-Hollands Dagblad