Financieel Netwerk Rijswijk zorgt voor kerstversiering en cadeaubonnen

Financieel
Vrijwilligers van de Voedselbank met de cadeaubonnen die ze donderdag gaan uitdelen.
Vrijwilligers van de Voedselbank met de cadeaubonnen die ze donderdag gaan uitdelen. (Foto: Eigen foto)

De decembermaand is een feestmaand. Maar er zijn ook gezinnen die het financieel zwaar hebben. “Die krijgen een kerstboom, versiering en een cadeaubon ter vrije besteding”, vertelt Rochelle Heerema van het Financieel Netwerk Rijswijk. “Met Sinterklaas konden we via ‘Sint voor iedereen’ aan meer dan 1000 Rijswijkse kinderen cadeautjes geven.”

Vorig jaar is dit initiatief genomen voor een gratis Kerstboom. “Kinderen hoorden op school van vriendjes dat ze thuis een kerstboom hadden. Bij hen thuis was er geen geld voor een kerstboom. Dat wil je kinderen niet aandoen. Toen zijn er bonnen verspreid voor een gratis kerstboom”, vertelt Rochelle verder.


De vrolijk ingepakte emmertjes met kersversieringen. - Eigen foto

Versieren

“Dat was een succes, maar een boom zonder versiering is niet de bedoeling. Dit jaar hebben we van de Weggeefwinkel alle kerstversiering gekregen die in de loop van het jaar is verzameld. Dat is best veel.” Leerlingen van het Stanislas College hebben alle versieringen vrolijk verpakt in emmertjes. “Met hulp van Rotary Rijswijk en de Nieuwe Kerk hebben we ook cadeaubonnen van €50 kunnen kopen. Vanaf donderdag 22 december wordt alles uitgedeeld.”

Ondersteunen

In het Financieel Netwerk Rijswijk treffen 26 Rijswijkse organisaties elkaar. Ze hebben samen met het bedrijfsleven en maatschappelijk betrokken partijen een lokale samenwerking opgezet. Hiermee willen ze de gevolgen van armoede en schuldproblemen verzachten en mensen ondersteunen om uit de armoede te komen.