Voedselbank heeft opnieuw dringend groente nodig: ‘Alles is welkom’

Financieel
Voedselbank Haaglanden heeft een tekort aan potten en blikken groente.
Voedselbank Haaglanden heeft een tekort aan potten en blikken groente. (Foto: Voedselbank Haaglanden)

“We hebben met spoed groente nodig”, vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. “Groente in pot, groente in blik, groente in zak. Alles is welkom, als het maar houdbaar en eenvoudig uit te delen is”. De Voedselbank vraagt aan iedereen die iets kan missen om te helpen. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat de klanten van de Voedselbank voldoende eten krijgen.”

Henk Baars: “Op dit moment kopen we groente in, maar dat is duur en kunnen we niet lang volhouden. Het gaat om zulke grote hoeveelheden. Het aantal klanten van de Voedselbank is enorm gegroeid. Tegelijkertijd krijgen we steeds minder voedsel binnen, doordat het ook voor ondernemers dure tijden zijn.”

2300 voedselpakketten

Ongeveer een jaar geleden kregen nog ‘maar’ 1463 huishoudens in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer voedselhulp van de Voedselbank. Inmiddels zijn dat 2216 huishoudens. Grote huishoudens ontvangen meerdere voedselpakketten. Henk Baars: “Dit betekent dat we elke week meer dan 2300 voedselpakketten moeten vullen en daarnaast voorzien we vanuit ons distributiecentrum in Wateringen nog 14 voedselbanken in de regio van voedsel. Daar hebben we echt dringend hulp bij nodig.”

Niet alleen met feestdagen

“We zijn enorm dankbaar voor alle inzamelacties die rond de feestdagen zijn gehouden voor de Voedselbank. In december was het topdrukte en kregen we heel veel ingezamelde producten binnen, maar nu is ons distributiecentrum weer bijna leeg. We hebben vooral groente nodig, maar ook rijst, pasta, pastasauzen, olijf- of zonnebloemolie en soep. Het zou geweldig zijn als mensen ook nu willen helpen met het inzamelen van voedsel. Inleveren kan bij ons distributiecentrum aan De Lierseweg 2b in Wateringen van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 16.30 uur of bij 1 van de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk of Zoetermeer.” In Rijswijk is de Benedictus Bernadettekerk aan de Sir Winston Churchilllaan 372 een uitgiftepunt. De adressen en openingstijden van de overige zijn te vinden op: www.voedselbankhaaglanden.nl/uitgiftepunten.