Wethouder Mark Wit bezocht Repair Café: ‘Hergebruik wordt steeds belangrijker’

Gadgets & Tech
Wethouder Mark Wit kijkt mee met een vrijwilliger die repareert. Links zitten mensen die hun spullen ter reparatie hebben gebracht.
Wethouder Mark Wit kijkt mee met een vrijwilliger die repareert. Links zitten mensen die hun spullen ter reparatie hebben gebracht. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Van zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 15 oktober is het de Week van de Duurzaamheid. Wethouder Mark Wit (Energietransitie & Duurzaamheid) bracht vandaag een bezoek aan het Repair Café in wijkcentrum Stervoorde. 

Al sinds jaar en dag wordt het Repair Café geheel door vrijwilligers gerund. Een Repair Café is een bijeenkomst die draait om repareren, georganiseerd op buurtniveau. Men kan er meegebrachte kapotte spullen repareren met hulp van vrijwilligers.

Afvalberg verkleinen

Het belang van dit soort duurzame initiatieven is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. De wethouder: “We werken samen aan een duurzamere toekomst. De urgentie om de afvalberg te verkleinen wordt steeds groter, hergebruik en besparen wordt dus steeds belangrijker, niet alleen voor het milieu maar ook voor de toekomstige generaties.”


De vier zussen die het Repair Café vrijwillig coördineren, met de wethouder in het midden. - Gemeente Rijswijk

Het Repair Café in Rijswijk is altijd op de tweede maandag van de maand, tussen 10.00 en 12.00 uur in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H. J. van Mooklaan 1. Naar verwachting vindt het Repair Café vanaf komend jaar daarnaast ook weer plaats op andere locaties. Vragen? Mail naar repaircafe@rijswijkdoet.nl.