Levensboek zoekt schrijver

Historie
'Gezin en familie' is een van de thema's die in een levensboek naar voren komen
'Gezin en familie' is een van de thema's die in een levensboek naar voren komen (Foto: Pexels)

Het thema van de Boekenweek  2024 is ‘Bij ons in de familie’. Dat is precies waar de bijna 100 schrijvers (allemaal vrijwilligers) van de Stichting Haagse Levensboeken vorm aan geven. Inmiddels zijn er meer dan 400 levensboeken verschenen.  In kleine oplagen van gemiddeld 10 boeken. Familie speelt daarin altijd een rol. 

Ieder mens is anders

Wat alle schrijvers met elkaar gemeen hebben, is dat ze plezier hebben in schrijven, maar ook interesse hebben in de levensverhalen van ouderen. Dat levert boeken op die allemaal net zo uniek zijn als het leven van degene die het vertelde. Zowel qua inhoud als qua vorm. Soms is het net een waargebeurde roman, soms vooral een fotoboek. Hoe het boek er ook ziet, als het af is, is zowel de hoofdpersoon als de schrijver trots. 

Een van de hoofdpersonen, Anneke (82) uit Leidschendam, vertelde dat haar levensboek misschien wel het meest waardevolle is dat ze achterlaat voor haar dierbaren. “Ik ben blij dat waar ik in het leven voor stond en sta, en wat ik aan mijn kinderen heb willen overdragen, nu zo mooi in dit boek staat.”

Meeschrijven?

Nieuwsgierig geworden om als vrijwilliger te gaan schrijven bij de Stichting Haagse Levensboeken, Rijswijkse Schrijverskring? Neem dan contact op met Hanneke Sas, hannekesas@haagselevensboeken.nl of bel haar 06-12243531. En als het je leuk lijkt om je levensverhaal te vertellen kun je bij haar ook alle informatie krijgen.