Flexwoningen voor spoedzoekers Lange Kleiweg nu te huur

Huis
De woningen van het voormalige azc zijn aangepast en bieden nu onderdak aan statushouders en mensen die dringend op zoek zijn naar een dak boven hun hoofd.
De woningen van het voormalige azc zijn aangepast en bieden nu onderdak aan statushouders en mensen die dringend op zoek zijn naar een dak boven hun hoofd. (Foto: Rodi)

Nadat de statushouders er hun intrek hebben genomen vanaf begin april 2023, staan nu de eerste kamers op het voormalige azc-terrein aan de Lange Kleiweg te huur voor andere mensen die dringend een woonruimte zoeken: zogeheten spoedzoekers. Wie interesse heeft in de kamers, kan reageren op online verhuurwebsites als Kamernet.nl en Huislijn.nl.

De kamers voor singles, met gedeelde voorzieningen (badkamer, wc en keuken), zijn bedoeld voor mensen die tijdelijk onderdak zoeken. Bijvoorbeeld mensen die gescheiden zijn, net aan het werk in de regio, of studenten die geen kamer kunnen vinden.   

10 of 15 vierkante meter

Er zijn gestoffeerde kamers te huur van ongeveer 10 vierkante meter voor ongeveer €231 huur per maand plus ongeveer €170 servicekosten, elektra, gas en water. Daarnaast zijn er kamers van ongeveer 15 vierkante meter voor €293 per maand aan huur en ongeveer €251 aan servicekosten, elektra, gas en water. Mensen die al in Rijswijk woonden, krijgen voorrang.

Tot 2025

De containerwoningen zullen nog tot 2025 op het voormalige azc-terrein aan de Lange Kleiweg blijven staan. Daarna moeten de bewoners er weer weg: ze kunnen doorstromen naar een reguliere sociale huurwoning, óf naar een volgende flexwoonlocatie die vanaf 2024 wordt gerealiseerd in de Plaspoelpolder, aan de Verrijn Stuartlaan/Borderwijkstraat. Hier zullen tegen die tijd 400 flexwoningen komen voor spoedzoekers en statushouders.