Bouw van ‘Our House’ laat RijswijkBuiten groeien

Nieuws
Our House biedt een warme thuisomgeving waarin de bewoners samenwonen in één huis
Our House biedt een warme thuisomgeving waarin de bewoners samenwonen in één huis (Foto: Erwin Dijkgraaf )

Op een zonovergoten bouwplaats is vorige week woensdag de realisatie van Our House in RijswijkBuiten van start gegaan. Our House wordt het thuis voor vijftien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en soms ook autisme. 

De bouw van Our House is mede mogelijk gemaakt door de inzet van Stichting Our House, gemeente Rijswijk en woningcorporatie Rijswijk Wonen. Wethouder Larissa Bentvelzen van Sociaal Domein is trots dat de bouw nu is gestart: “Deze woningen vormen een nieuwe stap in het snel groeiende RijswijkBuiten. En het is een stap in de richting van een diverse wijk. Een doelgroep waar we in Rijswijk zorg voor dragen en die deze wijk en onze stad kleur geven.”

Kleinschaligheid

Our House biedt een warme thuisomgeving waarin de bewoners samenwonen in één huis. In het gebouw komen drie gemeenschappelijke woonkamers. Hier wordt samen gekookt en gegeten. Op de begane grond komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Een plek waar ook dagbestedings- en groepsactiviteiten voor de bewoners kunnen verzorgd worden. Daarnaast komt er een ruime tuin waarin de bewoners diverse activiteiten kunnen ondernemen. Elke bewoner heeft een eigen studio met badkamer en een kleine keuken. Hier kunnen zij zich terugtrekken en familie en vrienden ontvangen. De kleinschaligheid van Our House is bedoeld om de zelfstandigheid van de bewoners te vergroten. Een vast team van ervaren begeleiders ondersteunt de bewoners 24 uur per dag bij de dagelijkse gang van zaken. 

Als alles volgens planning verloopt wordt Our House in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd.