Rijswijks-Belang wil barbecueverbod voor Wilhelminapark

Nieuws
Barbecue afval maakt een rommeltje van het Wilhelminapark.
Barbecue afval maakt een rommeltje van het Wilhelminapark. (Foto: Pixabay)

Om de overlast van afval in het Wilhelminapark terug te dringen, brengt Rijswijks-Belang op 1 juni een motie in stemming om per direct een algeheel barbecueverbod voor het gebied af te kondigen. Volgens de partij bederft het rommelige aanzicht van het park het plezier van recreanten en dieren kunnen verstrikt raken in het achtergelaten afval.

Ook vindt de partij dat de schoonmaakkosten voor het park de afgelopen zes jaar veel te hoog zijn geweest en hebben handhaving en voorlichtingscampagnes de vervuiling van het park niet tegen kunnen gaan. “De afgelopen zes jaar zijn er diverse pogingen gedaan om vervuiling tegen te gaan met onder andere voorlichting, grote matrixborden, extra handhaving, grotere afvalbakken en waarschuwingsborden. Allemaal Tevergeefs”, zo tekent de fractie op in een verklaring. Daarom verzoekt zij het college om een algeheel barbecueverbod voor het Wilhelminapark af te kondigen en hier ook streng op te handhaven.

De Rijswijks-Belang fractie heeft verder becijferd dat de inzet van schoonmakers en materieel om het park opgeruimd te houden, uitkomt op €1000,- per dag.