Rijswijkse Jaguars doen het uitstekend tijdens landelijke scoutingwedstrijden

Nieuws
De vijf jongens bleken hun scouting skills prima te beheersen en behaalden genoeg punten voor een 34ste plek.
De vijf jongens bleken hun scouting skills prima te beheersen en behaalden genoeg punten voor een 34ste plek. (Foto: )

Het team dat namens de Rijswijkse scoutinggroep de Jaguars afgelopen pinksterweekend meedeed aan de Landelijke Scouting Wedstrijden, is op een keurige 34ste plaats geëindigd. Maar liefst 117 scoutingteams uit heel Nederland streden van 27 tot en met 29 mei in Baarn om de titel ‘Beste Scouts van Nederland’. Die ging helaas niet naar het team van de Jaguars uit Rijswijk. Maar de 34ste plek waar het Jaguarsteam eindigde, is zeker ook een prestatie om heel trots op te zijn.

Dat ze in de top 50 van de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) zouden eindigen, had het Jaguarsteam eind maart niet durven hopen. In die maand werden ze op de totaal verregende Regionale Scouting Wedstrijden met tientallen scoutingteams uit de regio Vlietstreek tweede. Voldoende om zich te plaatsen voor de landelijke competitie.

Zonder hulp

Bij de jaarlijkse LSW laten honderden scouts in de leeftijd van 11 en 15 jaar elk jaar hun beste scoutingvaardigheden zien, zoals een kamp opbouwen en het opzetten van een eigen keuken, waarin gezond en lekker gekookt moet worden. En natuurlijk moeten ze de weg weten te vinden aan de hand van een kaart, kompas en GPS. En dat zonder hulp van hun leidinggevenden, want die mogen er niet bij zijn op de LSW. Het team dat op nummer 1 eindigt, mag zich de beste scoutinggroep van Nederland noemen.

Scouting skills

“Het zou me verbazen als jullie in de Top 80 eindigen”, had de verkennersleiding van de Jaguars gegniffeld, voordat het team met de naam ‘Five Guys’ zou afreizen naar Baarn. De vijf jongens bleken hun scouting skills prima te beheersen en behaalden genoeg punten voor een 34ste plek. Verkennersleiders Björn en Job vinden dan ook dat de Five Guys daarmee de Jaguars uitstekend vertegenwoordigd hebben op de LSW. Met een welgemeend ‘super goed gedaan, jongens!’ begroeten ze het doodvermoeide team na afloop. “Toen wij meededen kwamen we niet verder dan de 64ste plaats”, bekent Job.

En, hoe gaan ze genieten van hun succes? “Met een douche en een grondige check op teken!”, grijnzen de vijf jongens. Het zijn duidelijk scouts in hart en nieren.

Zelf vuur maken of leren een kamp op te bouwen? Neem contact op met de Jaguars, Julialaantje 18 in Rijswijk. Bel naar 070 399 24 08 of mail naar info@dejaguars.nl.