Moestuin De Driesprong opent de poorten voor publiek

Nieuws
De Driesprong is in 2012 opgericht als sociaal wijkproject in de wijk Te Werve.
De Driesprong is in 2012 opgericht als sociaal wijkproject in de wijk Te Werve. (Foto: PR)

De leden van Moestuin de Driesprong organiseren op zondag 24 september een open middag om buurtbewoners kennis te laten maken met dit groene buurtinitiatief. De moestuin bestaat uit twintig bedden die gepacht kunnen worden door buurtbewoners. Het hele jaar rond kunnen zij daar hun eigen groenten, fruit, bloemen en planten verbouwen. Daarnaast zorgen zij gezamenlijk voor het algemene onderhoud van de tuin.

De Driesprong is in 2012 opgericht als sociaal wijkproject in de wijk Te Werve. Een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen, terwijl ze met hun handen in de aarde bezig zijn. Sinds drie jaar staat het project onder bezielende leiding van Matricia. Zij zorgt er zoal voor dat de tuin wordt onderhouden, er voldoende voorzieningen aanwezig zijn en Matricia waakt over het voortbestaan van dit project.

Om buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met deze bijzondere plek organiseren de leden in het weekend van Burendag een open middag. Op zondag 24 september tussen 14.00 en 16.00 uur zullen diverse leden aanwezig zijn om bezoekers rond te leiden en te voorzien van informatie.

De entree is gratis. De ingang van de tuin bevindt zich in park De Driesprong en is het best te bereiken via de ingang aan de Generaal Swartlaan.