Rijswijk viert Burendag vooral met elkaar

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

De inwoners van Rijswijk vieren morgen massaal Burendag. Naast gezamenlijke opknap- en schoonmaakacties zijn er ook sportieve evenementen, maar er wordt uiteraard ook flink met elkaar geborreld!

Bewoners van de Idenburglaan starten ’s ochtends om 10.00 uur al met een grote schoonmaakbeurt in hun straat, terwijl iets verderop aan de Pater van Lithstraat de buren er voor kiezen om vanaf 14.00 uur gezellig wat hapjes met elkaar te eten.

In Oud-Rijswijk vieren bewoners van de Stadhoudersstraat vanaf 11.00 uur dat hun straat nog steeds vol leven is, terwijl de buren in het altijd gezellige Cromvliet vanaf 16.00 uur Burendag met elkaar vieren ter hoogte van de Nicolaas Beetsschool.

De Sterrenwacht aan de Petronella Voûtestraat 389a nodigt zijn buren vanaf 12.00 uur uit voor een kop koffie en een blik naar de zon, op voorwaarde dat deze laatste niet is verstopt achter de wolken. De bewoners van het Rhijnauwen vieren hun ‘Festijn op het Plein’ vanaf 14.00, terwijl de bewoners van de Lange Dreef om 16.00 uur met elkaar gaan borrelen. Iets verderop zoeken de buren van het Mr. Beerninkplantsoen vanaf 16.00 uur verbinding en verbroedering met elkaar in de Hoekpolder.

Er zijn dit jaar ook buren die Burendag voor het eerst met elkaar vieren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de bewoners van de Prinses Irenelaan, die om 11.00 uur bij elkaar op de koffie gaan. In het verderop gelegen Endezant wordt dit voorbeeld gevolgd door de bewoners van het Endezant, al komen zij vanaf 15.00 uur bij elkaar voor een informeer samenzijn.

RijswijkBuiten buitengewoon actief

Vooral in de nieuwe wijk RijswijkBuiten worden veel activiteiten ontplooid voor buurtbewoners om elkaar beter te leren kennen. In de ochtend wordt vanaf 10.00 uur de laatste hand gelegd aan het afbouwen van het ontmoetingscentrum Rijswijk Buitengewoon aan de Parelmoervlinderlaan. De dag zal gebruikt worden voor benodigd schoonmaakwerk, inrichting en het laatste kluswerk. Later op de dag vieren de buren van de Citroenvlinderlaan met elkaar Citroenvlinderdag. Dit begint om 16.00 uur.

Bij het Hof van Sion worden vanaf 10.30uur Oudhollandse spelletjes gespeeld. De buren aan de Van Rijnweg vieren vanaf 10.30 uur hun eerste burendag in tien jaar en iets verderop aan de Jasmijn gaat men om 09.00 uur gezellig met elkaar aan de koffie. Bij de landerijen van Sion aan het Madelief maken nieuwe buren kennis met elkaar vanaf 13.00 uur, terwijl de buren aan de Van der Vennestraat juist een sportieve Burendag organiseren vanaf 12.00 uur. De Burendag in Sion wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met een barbecue in de Tuinen van Sion.