Rijswijkse kinderen trotseren regenbuien voor aankomst Sinterklaas

Nieuws
Goedgehumeurd kwam Sinterklaas aan in Rijswijk.
Goedgehumeurd kwam Sinterklaas aan in Rijswijk. (Foto: Robert Heijdemann)

Als Sinterklaas twee weken geleden al had geweten wat voor weer het dit weekend zou worden, dan had hij er vast voor gekozen om op vrijdagmiddag of zondagochtend aan land te komen. Toch was het traditiegetrouw op zaterdagmiddag dat de goedheiligman vanuit Spanje aankwam in Rijswijk.

Een jaar lang hebben de jongste inwoners van Rijswijk gespannen gewacht op de komst van de Sint en zijn roetveeg Pieten . Een forse regenbui die een half uur voor de komst van aankomst van de boot in Rijswijk uitbrak, weerhield een paar honderd kinderen er niet van niet om aanwezig te zijn.


Een forse regenbui weerhield Rijswijk er niet van de Sint uitbundig te verwelkomen. - Robert Heijdemann

Zaterdag om 12.00 uur stonden de he hekken langs de kade van de Nassaukade. Door muziekpieten werden Sinterklaasliedjes gespeeld, die enthousiast door de kinderen werden meegezongen. 


Op de foto met Sinterklaas en de burgemeester. - Robert Heijdemann

Na een kletsnatte ontvangst door burgemeester Huri Sahin, vertrok Sinterklaas per overdekte koets voor een tocht door oud-Rijswijk, waarna de goedheiligman opnieuw feestelijk werd onthaald bij het Huis van de Stad. 


Sint komt aan bij het Huis van de Stad. - Marc Tangel

Op het veld achter het stadhuis wachtte een groot spektakel vol zang en dans, dat door Sinterklaas dankbaar werd aanvaard.


Op de foto met de dans-Pietjes. - Marc Tangel

In de miezerregen vervolgden Sinterklaas en zijn Pieten hierna de weg naar de Bogaard, waar kinderen met Sinterklaas op de foto konden. Na dit laatste welkomstwoord trok Sint zich terug in zijn caravan op het Bogaardplein om nog even te rusten, voor hij de volgende nacht de schoentjes van de Rijswijkse kinderen weer rijkelijk zou gaan vullen.


Een dankwoord op het podium. - Marc Tangel