Wekelijkse wandelingen voor gezellige senioren

Nieuws
Even snel een foto, want de senioren willen vertrekken voor een gezellige wandeling.
Even snel een foto, want de senioren willen vertrekken voor een gezellige wandeling. (Foto: Robert Heijdemann)

Alweer zeven jaar maken Rijswijkse senioren elke woensdag vanaf 11.00 uur een wandeling van een uurtje in de omgeving. Eén van hen loopt al vanaf het begin mee. “We pakken ook wel eens bus 23 naar landgoed Ockenburgh of Cingendael”, vertelt organisator Siska.

Door: Robert Heijdemann

Wandelen is een van de meest toegankelijke en gemakkelijke vormen van lichaamsbeweging voor mensen van alle leeftijden, maar vooral voor ouderen. Het versterkt de botten en de spieren. Het is een gezellige manier om actief te blijven en helpt bij het verbeteren van de gezondheid. Wandelen is belangrijk voor senioren.

Japanse Tuin

Rijswijk en omgeving, met haar vele lommerrijke paden, lijkt gemaakt te zijn voor vele uren wandelplezier. In het Rijswijkse Bos, het Wilhelminapark, langs de Vliet of naar ‘t Woud. “Elke dinsdagavond kijk ik waar we met de groep gaan lopen. Nog altijd zijn er leuke, nieuwe routes te vinden. Wandelen is populair. In het voorjaar pakken we ook wel eens het OV en gaan dan naar bijvoorbeeld de Japanse Tuin”, legt Siska uit. We staan met haar voor de ingang voor het Huis van de Stad. “Hier vandaan starten wij altijd”, licht ze toe. Ondertussen komen nog er nog een paar deelnemers aanlopen.

Enthousiast

Siska vindt het nog steeds leuk om de wekelijkse wandeling te organiseren. “De groep is altijd enthousiast en gezellig. Er zijn hier ook vriendschappen ontstaan. Eens in de maand lunchen we met elkaar en één keer per jaar gaan we er een hele dag op uit met de Willemsvaart.” Inmiddels worden de wandelaars een beetje onrustig, ze willen vertrekken. Nog even snel een foto en dan verdwijnen ze richting het bos. Tien minuten later zien we het clubje lopen door Park Te Werve. Druk in gesprek met elkaar. En het is droog. Cisca: “Ons clubje van veertien wandelaars maakt gezonde kilometers. De oudste deelnemer is 87 jaar. Zo zie ja maar: wandelen is geschikt voor mensen van alle leeftijden!”