Hondenliefhebbers toegevoegd aan Rijswijks marktteam

Nieuws
Debby en Alexander met hun Shelties voor de verkoopwagen ‘Alles voor de Dieren’.
Debby en Alexander met hun Shelties voor de verkoopwagen ‘Alles voor de Dieren’. (Foto: Robert Heijdemann)

De Rijswijkse weekmarkt op zaterdag rond de Oude Kerk heeft al heel lang een verkoper van dierbenodigdheden. Toen hij aangaf ermee te stoppen is het marktteam hard aan de slag gegaan om een vervanger te vinden. En die vonden zij in Alexander en Debby. Sinds deze week komen zij elke zaterdagochtend vroeg naar Rijswijk.

Door: Robert Heijdemann

“De eerste reacties zijn heel leuk. Iedereen is blij dat er weer een aanbieder voor dierenbenodigdheden staat”, vertellen Alexander en Debby. Ze hadden al een kraam op de markt van Ridderkerk en Woerden en nu zijn ze ook te vinden in Rijswijk, tegenover het boekwinkeltje van de Rotary. Voor de gemeente Rijswijk is het met name belangrijk dat er een divers aanbod is op de markt. Zo is er ook een aanbieder met een grote kraam met kleding.

Passie

Voordat ze negen jaar geleden op markten zijn gaan staan had Alexander een ‘gewone’ baan. “En ik heb al heel lang een trimsalon”, vult Debby aan. Het stel is al twintig jaar actief bij de regionale hondenvereniging. Hij als penningmeester en zij als instructrice. “Wij hebben eigenlijk al heel lang een passie voor dieren. Het is leuk om alle ontwikkelingen actief te volgen. Ook wat betreft de voeding. De mensen die bij ons komen verwachten een goed advies.” De vorige verkoper van dierenbenodigdheden werkte met een stempelkaart. “Dat systeem hebben wij overgenomen. Half afgestempelde kaarten blijven gewoon geldig”, aldus Debby.

Wereldkampioen

Zelf hebben ze ook honden. Shelties, ofwel Shetland Sheepdog’s. “Ze lijken op kleine Collies. Op de Shetland eilanden is alles een beetje klein”, grapt Debby. De honden zijn er deze eerste dag in Rijswijk ook bij. Nieuwsgierig volgen za alles wat er gebeurt. Debby doet op internationaal niveau met haar honden mee aan behendigheidswedstrijden. Ze is zelfs wereldkampioen geweest. “Met Jointjy heb ik recent een grote internationale wedstrijd in Duitsland gewonnen”, vertelt ze trots. Haar andere honden zijn Maylo, Levin en Match. En wat misschien nog wel het leukste is: één van de honden van Debby staat op de verpakking van Prins Petfoods!


Alexander en Debby hebben een wereldkampioen in huis. - Privéfoto