Gemeente Rijswijk start met ‘Foto van de Maand’

Nieuws
Wie maakt komende maand de mooiste foto van Rijswijk?
Wie maakt komende maand de mooiste foto van Rijswijk? (Foto: Marc Tangel)

Op social media kom je veel Rijswijkse foto’s tegen. Veelal gemaakt met de mobiele telefoon. De gemeente Rijswijk vraagt de leukste foto’s op te sturen. Die plaatst zij op de facebook- en de Instagrampagina’s van de gemeente. De foto met de meeste likes wordt de Rijswijkse ‘Foto van de Maand’.

Voor het maken van een mooie foto heb je geen dure spiegelreflexcamera nodig. Dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid foto’s die dagelijks digitaal worden gepubliceerd en zijn gemaakt met de telefoon. “Tijdens ons wekelijkse overleg kwam aan de orde dat veel bijzondere foto’s online staan. Het zou toch leuk zijn als we de mooiste, leukste of meest opvallende foto een groter podium te kunnen bieden. Op onze eigen pagina’s op social media”, vertelt voorlichtster Anne. Zo ontstond het idee voor de maandelijkse foto van de maand. “Wij vragen iedereen mooie of aparte foto’s van de stad in te sturen voor de maandelijkse ‘Rijswijkse Foto van de Maand’-verkiezing op te sturen. Leuk als er al veel meedoen aan de komende verkiezing voor de maand Maart.”

Likes & Hartjes

Na het indienen van de foto’s worden de inzendingen beoordeeld en geselecteerd door een panel van deskundigen. Daarna volgt de publicatie van de geselecteerde foto’s op de officiële Facebook-pagina van de gemeente Rijswijk. Het publiek krijgt dan de kans om te stemmen op hun favoriete foto. De foto met de meeste stemmen (likes en hartjes) wordt de ‘Foto van de Maand Maart’. Anne: “De Foto van de Maand delen we vervolgens op de Facebookpagina en op de Instagrampagina van de gemeente Rijswijk, natuurlijk met de naam van de winnaar erbij”. Kijk verder op https://www.rijswijk.nl/foto-van-de-maand. Hier staan ook de spelregels.