Extra Paaspakketten voor de Voedselbank

Nieuws
Vrijwilligers van de Voedselbank, de kerk, de school en de Lions hebben samen een mooi resultaat bereikt.
Vrijwilligers van de Voedselbank, de kerk, de school en de Lions hebben samen een mooi resultaat bereikt. (Foto: Robert Heijdemann)

Het Paasfeest wordt feestelijk gevierd. “Maar niet iedereen heeft daar geld voor. Daarom hebben wij een actie opgezet met de Wethouder Brederodeschool om producten in te zamelen voor de 90 gezinnen die elke week een levensmiddelenpakket krijgen van de Voedselbank,” zegt Norbert de Kramer, voorzitter van de Rijswijkse Lions club.

door Robert Heijdemann

“Veel mensen zijn voor hun eten afhankelijk van de Voedselbank”, vertelt Marian Bernard-Brocken. Zij is de coördinator van het Rijswijkse uitgiftepunt van de Voedselbank Haaglanden in de Benedictus-& Bernadettekerk. “Elke donderdag komen ze levensmiddelen ophalen. Dit keer krijgen ze behalve hun wekelijkse krat ook een extra tas voor Pasen met producten.” In het uitgiftepunt, dat al ruim 15 jaar operationeel, zijn 12 vrijwilligers elke week aan het werk om alles te regelen.

Mee van huis

“Rondom de Kerst is er altijd veel aandacht voor de voedselbank. Maar daarna ebt de belangstelling wat weg. Dat heeft ervoor gezorgd dat we hebben gekozen voor Pasen”, vult Norbert aan. In nauw overleg met de ouderraad van de Wethouder Brederodeschool is de actie besproken. “In de klassen is aandacht besteed aan de Voedselbank en het werk dat ze doen. Twee weken voor Pasen zijn verzamelkratten opgehaald bij de PlusMarkt en door de kinderen in de schoollokalen neergezet. De scholieren namen van huis houdbare producten mee om te doneren. De kinderen waren er niet alleen nauw bij betrokken maar ook trots dat we mee te doen”, vertelt juf Lisanne de Rijk.

Plus Jongenotter

Tijdens de actieperiode hebben leden van de Lions club op een zaterdag een kraam neergezet bij Plus Jongenotter. “Aan de winkelende klanten vroegen we een bijdrage aan de inzamelactie. Er werd erg ruimhartig gegeven. Zelfs meer dan vorig jaar”, vult Norbert aan. Alle producten van de school- en van de winkelinzameling zijn naar de Benedictus- & Bernadettekerk gebracht om daar te geven aan de Voedselbank.” Daar stonden vrijwilligers klaar om te helpen alle meegebrachte producten die in 90 tasje te doen. Op de donderdag voor Pasen namen alle Rijswijkse klanten van de Voedselbank hun krat en een tasje mee naar huis. Inmiddels hebben alle betrokken partijen van deze inzamelactie unaniem besloten volgend jaar weer in actie te komen.