In beeld: Jayson (12) vindt gouden ei in De Strijp

Nieuws
Het is uiteindelijk de twaalfjarige Jayson die de gelukkige vinder is van het Goude Ei.
Het is uiteindelijk de twaalfjarige Jayson die de gelukkige vinder is van het Goude Ei. (Foto: Robert Heijdemann)

Eerste Paasdag in De Strijp. Het is kwart voor twee. Na een rustige ochtend gaan nu overal in de wijk kinderen met hun ouders richting de speeltuin in het wijkpark. De paashaas heeft hier eieren verstopt. Heel veel chocolade-eieren, maar ook elf ‘prijseieren’ én een ‘gouden ei’.

door Robert Heijdemann

“Het is een traditie. Elke keer ben ik verrast dat er zoveel jonge kinderen in onze wijk wonen”, vertelt Jacob Schot, voorzitter van bewonersorganisatie De Strijp. “Dit jaar zijn het er weer meer dan vorig jaar. Het is zo leuk dat de kinderen zo veel plezier hebben.”

Klokslag 2 uur

Samen hebben Jacob Schot en Huub Klunder alle voorbereidingen getroffen. En ook samen hebben ze alle eieren verstopt. Om klokslag twee uur klinkt het startsein, het zoekterrein is afgezet met oranje vlaggetjes. De kinderen rennen weg en Binnen luttele seconden wordt overal druk gezocht. Hier en daar helpen ook de ouders of ook grootouders mee. Enthousiaste kreten duiden erop dat de eerste eieren zijn gevonden. Sommige kinderen hebben een mandje bij zich om de eieren in te doen.

Het gouden ei

Na een half uur lijken alle eieren gevonden. Echter het Gouden Ei en drie witte prijseieren ontbreken nog. “Met de wijsheid van afgelopen jaren hebben we het ‘Gouden Ei’ beter verstopt. Na enkele aanwijzingen waar ze moeten zoeken, gaan de kinderen er opnieuw met grote inzet tegenaan. Immers een wit ei is goed voor tien euro en het Gouden Ei voor 20 euro. Na een kwartier zijn de witte eieren gevonden. Wanneer Jacob zegt dat het Gouden Ei bij een bom is begraven, concentreren de kinderen hun zoektocht de bomen. De 12-jarige Jayson is de gelukkige. Hij kan zijn geluk niet op . Na afloop wacht er voor alle kinderen een kleine paasattentie. Ook kunnen de kinderen deze middag op de foto met de Paashaas. Ook gaan ze met z’n allen op het klimrek, met de Paashaas. Leuk voor alle ouders die nog even snel een foto of een filmpje maken.

De Paashaas met de eierenzoekers bij het klimrek.
Huub Klunder, Luuk de kleinzoon van Huub als Paashaas, en Jacob Schot.
Het Gouden Ei blijkt wel héél lastig te vinden.
Het Gouden Ei blijkt echter wel héél diep begraven. Na een minuut of tien schiet Jacob te hulp.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding