Maaike Schmitz in bibliotheek Rijswijk

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Op dinsdag 9 april komt schrijfster Maaike Schmitz bij Bibliotheek Rijswijk vertellen over haar aandoening BDD, dat staat voor Body Dysmophic Disorder. Kaarten voor de Q&A-sessie zijn te koop via www.bibliotheekaandevliet.nl/ of bij de informatiebalie.

Iedereen heeft wel eens een moment dat ze in de spiegel kijken en niet tevreden zijn over wat ze zien. Maar wat als je hier niet meer mee kunt stoppen en het je leven beheerst? Dit gebeurde bij Maaike Schmitz. Het wordt een obsessie die haar hele dag bepaalt. Ze schreef er een boek over: ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’.

In haar boek besteedt Maaike aandacht aan de onderzoeken in de psychische wereld en legt ze uit wat BDD inhoudt. Ze vertelt ook wat de ziekte met haar heeft gedaan en wat het ons, bijvoorbeeld door de invloed van sociale media, voor lessen kan leren. 

De sessie is in de bibliotheek Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan 2 en is van 19.30 tot 21.00 uur. Niet-leden betalen € 5, leden € 3,50. Met een Ooievaarspas kost toegang € 3,50.