Nog geen middelbare school voor je kind? Hier in regio Rijswijk is nog plek

Onderwijs
 93,2% van de toegelaten leerlingen is geplaatst op de school van eerste keuze.
93,2% van de toegelaten leerlingen is geplaatst op de school van eerste keuze. (Foto: Pixabay)

Van de 7.106 kinderen die zich in de eerste ronde hebben aangemeld voor een school in het voortgezet onderwijs in de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, is 98,4 procent geplaatst. Dit percentage is gelijk aan vorig jaar. 93,2% van de toegelaten leerlingen is geplaatst op de school van eerste keuze. Een klein percentage heeft helaas nog geen plek op het vo. Voor hen start aanstaande dinsdag de tweede ronde van aanmelden. Vanaf vandaag is zichtbaar welke scholen nog plek hebben.

Eerste ronde

Het aanmelden kon dit jaar van zaterdag 11 tot en met vrijdag 24 februari. In totaal werden 7.106 kinderen aangemeld in de eerste ronde. Van deze leerlingen is 97,5% (6.927) geplaatst in de top 3 van de voorkeurslijst. In totaal is 93,2% van de toegelaten leerlingen geplaatst op de school van eerste keuze. 

Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben op school, worden met maatwerk geplaatst, omdat de schoolbesturen een passende plek voor ieder kind willen bieden. Het traject van toelating voor enkele van deze leerlingen loopt nog.

Loting op negen scholen

Negen scholen voor voortgezet onderwijs kregen als eerste school op de voorkeurslijst (op een of meerdere niveaus) meer aanmeldingen dan dat zij plek hadden en moesten loten. Het gaat om: Christelijk College de Populier, Christelijk Lyceum Zandvliet, Dalton Den Haag, ‘s Gravendreef College Leidschenveen, Haags Montessori Lyceum, Maris College Kijkduin, Veurs Voorburg, Vrijzinnig Christelijk Lyceum en Yuverta Madestein. 

Tweede ronde van aanmelden

Ouders van kinderen die nog geen plek hebben op het voortgezet onderwijs kunnen van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april (opnieuw) aanmelden. Het aanmeldformulier kunnen zij vanaf dinsdag 11 april opvragen bij de basisschool. Via de digitale scholenwijzer is vanaf vrijdag 7 april zichtbaar welke scholen nog plaats hebben. Op donderdag 20 april (tussen 15.00 en 17.00 uur) krijgen de ouders het bericht met het toelatingsbesluit van deze tweede ronde.

Hier is nog plek

In Rijswijk zit het Stanislas Beweeg-vmbo/mavo helemaal vol. Wel is er nog plek op het Van Vredenburch College op de niveaus vmbo bl+lwoo, vmbo bl/kl +lwoo en vmbo kl+lwoo. Ook op het GSR Rijswijk zijn er nog plekken beschikbaar voor brugklassers: van bmo bl+lwoo tot vmbo tl. Bij het Rijswijks Lyceum kunnen  leerlingen zich nog inschrijven op de niveaus vmbo kl/tl en vmbo tl, vmbo tl/havo, havo en havo/vwo. 

Om te zien waar nog meer plek is in de regio van Rijswijk, klik hier.

Helpdesk voor ouders

Ouders met vragen over het plaatsingsbericht en/of de tweede ronde kunnen contact opnemen met de hiervoor ingerichte helpdesk voor ouders. Deze helpdesk is bereikbaar via 070 217 05 76 en ouderhelpdesk@bovohaaglanden.nl. De openingstijden zijn te vinden op www.bovohaaglanden.nl.