Van links naar rechts: nieuwe eigenaar Erwin Westerman en verkoopsters Eline en Nika. Je parkeert hier gratis en gemakkelijk voor de deur. Sinds kort wordt de winkel extra verfraaid door de mooie bloemenrand aan de gevel.
Van links naar rechts: nieuwe eigenaar Erwin Westerman en verkoopsters Eline en Nika. Je parkeert hier gratis en gemakkelijk voor de deur. Sinds kort wordt de winkel extra verfraaid door de mooie bloemenrand aan de gevel. (Foto: DvE)

Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen

Partnerbijdrage

Wie wordt er niet blij van een mooi boeket bloemen? Met een bloemetje zit je altijd goed. En het liefst genieten we er nog lekker lang van. Daarvoor heb je verse bloemen nodig. Waar je die zeker vindt: bij Pompidou. Deze vernieuwde bloemist in Rijswijk viert deze maanden haar 1-jarig jubileum.

Erwin Westerman is sinds een jaar eigenaar van Pompidou en haalt de bloemen rechtstreeks van de veiling. Omdat hij ze inkoopt bij de bron, kan hij op al zijn bloemen 7 dagen versgarantie geven.

Kant-en-klare boeketten

Bij Pompidou vind je wat je zoekt. Wie weinig tijd heeft, gaat voor een van de kwaliteitsboeketten die in de winkel zijn samengesteld door gediplomeerde bloembindsters Eline en Nika. In verschillende stijlen, want smaken verschillen.

Zelf samenstellen

Wie liever zelf een boeket samenstelt, ervaart daar alle vrijheid voor in de onlangs gerenoveerde binnenruimte van de winkel. Hier zijn de vloer en het plafond vernieuwd en is er een koelmotor aangebracht, zodat de bloemen hun versheid zolang mogelijk behouden. In deze ruimte vol lekkere bloemengeuren is een mooi boeket samenstellen een echt verwenmoment voor jezelf - ook als je iemand anders gaat verrassen. Wil je advies over het perfecte boeket? Dan denken Eline en Nika graag met je mee.


De vernieuwde ruimte waar je in alle rust een eigentijds plukboeket kunt samenstellen.

Rouwwerk

De komende tijd zal de winkel nog verder veranderen. Zo komt er een zithoek achter de balie, waar klanten in alle rust rouwbloemwerk kunnen uitzoeken. “Dat doen mensen toch met een heel ander gevoel”, aldus Erwin. Om die reden behoort een huisbezoek voor het uitzoeken van rouwwerk ook tot de mogelijkheden. “We kunnen dan bijvoorbeeld kiezen voor bloemen uit eigen tuin. Een ander voorbeeld: wanneer we veel orchideeën in de vensterbank zien staan, verwerken we dat in het bloemstuk. In ons rouwwerk wordt iemands persoonlijkheid zichtbaar.’” 

Duurzaam

Er is nog iets dat het nieuwe assortiment van Pompidou kenmerkt: milieuvriendelijkheid. Door met echt verse bloemen te werken, is er minder plastic nodig. Daarnaast zijn alle bloemen bij Pompidou voor minstens 80% duurzaam geteeld, of milieuvriendelijk: denk aan lieveheersbeestjes als bestrijdingsmiddel.

Scherpe prijzen

Ondanks alle kwaliteit en service die je bij Pompidou vindt, zijn de prijzen er scherp. Hoe dat kan? “We hebben ook vestigingen in Pijnacker en Bergschenhoek,” legt Erwin uit. “En we kopen ook voor andere bloemisten in. Zo kunnen we efficiënt inkopen en blijft de prijs vriendelijk.”

Korting

Pompidou viert haar 1-jarige jubileum drie maanden lang, met een kortingsbon t.w.v. €2,50 (bij besteding vanaf €10) en iedere week een andere plantenaanbieding. Zo haal je deze week een heerlijk ruikende lavendelplant met een waarde van €2,50 voor maar 1 euro.


De dag plukken: vijf tips

1. Bloemen geven kan bij iedere gelegenheid. Met een mooi boeket zit je altijd goed.
2. Kies voor écht verse bloemen, zeker met zomerse temperaturen. Bij Pompidou komen alle bloemen rechtstreeks van de veiling en krijg je 7 dagen versgarantie.
3. Bij Pompidou parkeer je gratis en gemakkelijk voor de deur. Weinig tijd? Maak het jezelf gemakkelijk door voor een kant-en-klaar boeket te gaan. Dan kun je zó weer door.
4. Iets meer tijd? Kies dan voor een eigentijds plukboeket. Bij Pompidou staan tientallen soorten losse bloemen klaar waarmee je jouw eigen stijl bepaalt.
5. Let bij combinaties van bloemen op de verschillende houdbaarheid. Eline en Nika kunnen je hier deskundig over adviseren.


Bloemsierkunst Pompidou aan de Briandstraat 1 in Rijswijk is de hele week - behalve zondag - geopend van 8.30 tot 17.30 en bereikbaar via 070-3933820.

Afbeelding
Ouderen nemen soms met te weinig genoegen, CDA en PG&R vragen wat gemeente daaraan gaat doen Financieel gisteren
Afbeelding
Wielerbaan De Spartaan geopend, veel landelijke belangstelling voor Jeugdmeerdaagse Sport 4 jul, 11:04
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
Fietsers op weg naar Polakweg in Rijswijk van A4 geplukt door politie Algemeen 4 jul, 10:00
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:38
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:04
Afbeelding
Action op nieuwe locatie in Bogaard dit weekend al druk bezocht Algemeen 3 jul, 12:02
Afbeelding
Camper of vrachtwagen leren besturen? Dit is anders bij het CBR sinds 1 juli Algemeen 3 jul, 07:30
Afbeelding
Met nieuw verenigingsgebouw breekt nieuw hoofdstuk aan voor bijna 50 jaar oude tuinvereniging De Schoffel Cultuur 2 jul, 21:05
Afbeelding
Zwaargewonde (39) bij steekpartij in woning Erasmusweg Politie 2 jul, 13:03
Afbeelding
‘Het is mijn keuze om liefde te blijven geven’ - het talent van Rijswijker ‘Pater’ Daniël Cultuur 2 jul, 12:23
Afbeelding
Inbrekers blijken opeens last van hoogtevrees te hebben Politie 2 jul, 11:03
Afbeelding
Moeders basisschool de Akker organiseren alternatief voor Avondvierdaagse Cultuur 2 jul, 07:11