Van links naar rechts: nieuwe eigenaar Erwin Westerman en verkoopsters Eline en Nika. Je parkeert hier gratis en gemakkelijk voor de deur. Sinds kort wordt de winkel extra verfraaid door de mooie bloemenrand aan de gevel.
Van links naar rechts: nieuwe eigenaar Erwin Westerman en verkoopsters Eline en Nika. Je parkeert hier gratis en gemakkelijk voor de deur. Sinds kort wordt de winkel extra verfraaid door de mooie bloemenrand aan de gevel. (Foto: DvE)

Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen

Partnerbijdrage

Wie wordt er niet blij van een mooi boeket bloemen? Met een bloemetje zit je altijd goed. En het liefst genieten we er nog lekker lang van. Daarvoor heb je verse bloemen nodig. Waar je die zeker vindt: bij Pompidou. Deze vernieuwde bloemist in Rijswijk viert deze maanden haar 1-jarig jubileum.

Erwin Westerman is sinds een jaar eigenaar van Pompidou en haalt de bloemen rechtstreeks van de veiling. Omdat hij ze inkoopt bij de bron, kan hij op al zijn bloemen 7 dagen versgarantie geven.

Kant-en-klare boeketten

Bij Pompidou vind je wat je zoekt. Wie weinig tijd heeft, gaat voor een van de kwaliteitsboeketten die in de winkel zijn samengesteld door gediplomeerde bloembindsters Eline en Nika. In verschillende stijlen, want smaken verschillen.

Zelf samenstellen

Wie liever zelf een boeket samenstelt, ervaart daar alle vrijheid voor in de onlangs gerenoveerde binnenruimte van de winkel. Hier zijn de vloer en het plafond vernieuwd en is er een koelmotor aangebracht, zodat de bloemen hun versheid zolang mogelijk behouden. In deze ruimte vol lekkere bloemengeuren is een mooi boeket samenstellen een echt verwenmoment voor jezelf - ook als je iemand anders gaat verrassen. Wil je advies over het perfecte boeket? Dan denken Eline en Nika graag met je mee.


De vernieuwde ruimte waar je in alle rust een eigentijds plukboeket kunt samenstellen.

Rouwwerk

De komende tijd zal de winkel nog verder veranderen. Zo komt er een zithoek achter de balie, waar klanten in alle rust rouwbloemwerk kunnen uitzoeken. “Dat doen mensen toch met een heel ander gevoel”, aldus Erwin. Om die reden behoort een huisbezoek voor het uitzoeken van rouwwerk ook tot de mogelijkheden. “We kunnen dan bijvoorbeeld kiezen voor bloemen uit eigen tuin. Een ander voorbeeld: wanneer we veel orchideeën in de vensterbank zien staan, verwerken we dat in het bloemstuk. In ons rouwwerk wordt iemands persoonlijkheid zichtbaar.’” 

Duurzaam

Er is nog iets dat het nieuwe assortiment van Pompidou kenmerkt: milieuvriendelijkheid. Door met echt verse bloemen te werken, is er minder plastic nodig. Daarnaast zijn alle bloemen bij Pompidou voor minstens 80% duurzaam geteeld, of milieuvriendelijk: denk aan lieveheersbeestjes als bestrijdingsmiddel.

Scherpe prijzen

Ondanks alle kwaliteit en service die je bij Pompidou vindt, zijn de prijzen er scherp. Hoe dat kan? “We hebben ook vestigingen in Pijnacker en Bergschenhoek,” legt Erwin uit. “En we kopen ook voor andere bloemisten in. Zo kunnen we efficiënt inkopen en blijft de prijs vriendelijk.”

Korting

Pompidou viert haar 1-jarige jubileum drie maanden lang, met een kortingsbon t.w.v. €2,50 (bij besteding vanaf €10) en iedere week een andere plantenaanbieding. Zo haal je deze week een heerlijk ruikende lavendelplant met een waarde van €2,50 voor maar 1 euro.


De dag plukken: vijf tips

1. Bloemen geven kan bij iedere gelegenheid. Met een mooi boeket zit je altijd goed.
2. Kies voor écht verse bloemen, zeker met zomerse temperaturen. Bij Pompidou komen alle bloemen rechtstreeks van de veiling en krijg je 7 dagen versgarantie.
3. Bij Pompidou parkeer je gratis en gemakkelijk voor de deur. Weinig tijd? Maak het jezelf gemakkelijk door voor een kant-en-klaar boeket te gaan. Dan kun je zó weer door.
4. Iets meer tijd? Kies dan voor een eigentijds plukboeket. Bij Pompidou staan tientallen soorten losse bloemen klaar waarmee je jouw eigen stijl bepaalt.
5. Let bij combinaties van bloemen op de verschillende houdbaarheid. Eline en Nika kunnen je hier deskundig over adviseren.


Bloemsierkunst Pompidou aan de Briandstraat 1 in Rijswijk is de hele week - behalve zondag - geopend van 8.30 tot 17.30 en bereikbaar via 070-3933820.

Afbeelding
Wie wordt de Klimaatburgemeester van Rijswijk? Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Meer spoorwerkzaamheden op komst traject Rijswijk-Rotterdam Algemeen 25 jun, 07:05
Afbeelding
Gratis Rijswijkse Summer Party tegen eenzaamheid groot succes: ‘Herhaling na de zomer!’ Algemeen 24 jun, 18:01
Afbeelding
Workshop Strandvondsten op het strand in Monster Algemeen 24 jun, 15:30
Afbeelding
Succesvolle taxuskever in Rijswijk-Buiten bewijst: biodiversiteit nodig tegen insectenplagen Agrarisch 24 jun, 15:30
Afbeelding
Motie namens Rijswijk en ruim 30 andere gemeenten: meepraten over ‘afvalverantwoordelijkheden’ van producenten Algemeen 24 jun, 11:49
Afbeelding
De Rolstoel3daagse in Rijswijk gaat weer van start Algemeen 24 jun, 11:30
Afbeelding
Vanaf nu kun je weer reizen met de Bikinilijn van HTM Uitgaan 24 jun, 09:44
Afbeelding
Spectaculaire start voor Varend Corso Westland 2022 Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
Fietser gewond na aanrijding met busje Prinses Beatrixlaan Algemeen 23 jun, 17:30
Afbeelding
Waarom je de tentoonstelling Papier Biënnale 2022 niet mag missen Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
Aashita en Damin namens Rijswijk naar landelijke finale NK Stoepranden Algemeen 23 jun, 09:39
Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 08:58