Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: Divi)

Iedereen heeft wel eens de gedachte gehad om zelf een eigen website te maken, maar het ook daadwerkelijk uitvoeren van deze gedachte lukte vaak niet. Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam je er namelijk achter dat je technische kennis nodig hebt of dat het toch flink kan oplopen in de kosten. 

Gelukkig zijn de ontwikkelingen de laatste jaren snel gegaan en wordt het maken van een website steeds eenvoudiger. Ik kan je in ieder geval al zeggen dat je op dit moment zelf een website kunt maken zonder te hoeven programmeren. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat.

Een website software kiezen

Wanneer jij als hobby een website wilt maken zal je ongetwijfeld al wel eens wat gegoogled hebben. Waarschijnlijk ben je hier verschillende programma’s tegen gekomen waar dit mogelijk mee zou moeten zijn. Programma’s als Wix en Jimdo zal je in dit geval het eerste hebben gezien.

Helaas bieden deze programma’s weinig mogelijkheden om jouw website ook echt naar wens te maken. Als jij al eens met deze software hebt gewerkt zal je dat hoogstwaarschijnlijk met mij eens zijn. Gelukkig is het ook mogelijk om met het Divi WordPress theme een hobby website te maken zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Wat is Divi?

Simpel gezegd is Divi een page builder die het mogelijk maakt om zonder technische kennis een eigen website te maken. De software beschikt namelijk over een menu dat alle elementen bevat. Denk bijvoorbeeld aan koppen, afbeeldingen, knoppen en formulieren. Deze elementen kun jij vervolgens uit het menu slepen en op de gewenste positie plaatsen. 

Wat het nog eens extra makkelijk maakt is dat Divi standaard wordt geleverd met meer dan 880 website templates. Deze templates kun jij met een druk op de knop volledig overnemen naar jouw eigen website. Vervolgens kun jij deze template via het edit systeem, waar we het net over hadden, helemaal naar jouw eigen wens maken. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan het aanpassen van kleuren, teksten en afbeeldingen. 

Doordat Divi een WordPress page builder is die werkt in WordPress ben jij super vrij om zelf te bepalen wat jij met jouw website wilt gaan doen. Wil jij jouw website naar enkele weken of maanden toch helemaal omgooien? Dat is dit met WordPress erg eenvoudig en hoef je niet over naar een andere software om vervolgens weer helemaal opnieuw te beginnen. 

Hoe nu verder?

Je weet nu dat je met Divi eenvoudig een eigen hobby website kunt maken en dat je daar geen technische kennis voor nodig hebt. Natuurlijk komen er nog wel een aantal andere zaken bij kijken. 

Zo moet je bijvoorbeeld een domeinnaam met hosting aanschaffen, WordPress installeren op vervolgens op de juiste manier Divi installeren om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Op Nolimitwebdesign.nl vind jij alle informatie omtrent het kiezen van webhosting en het maken van een website of webshop. Ik kan je daarom zeker aanraden om daar eens een kijkje te nemen!

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.