Oorwerk Audiciens is verhuisd naar eigen plek aan Herenstraat

Partnerbijdrage
Harald en Hanneke zijn trots op de nieuwe vestiging van Oorwerk Audiciens aan de Herenstraat 10 in Rijswijk.
Harald en Hanneke zijn trots op de nieuwe vestiging van Oorwerk Audiciens aan de Herenstraat 10 in Rijswijk. (Foto: DvE)

(Partnerbijdrage)

Oorwerk Audiciens Rijswijk is gegroeid. Sinds 13 september heeft de audicien een eigen plek aan de Herenstraat 10. Dat betekent ruimere openingstijden en meer ruimte om u te helpen aan uw ideale hooroplossing. Altijd vanuit een persoonlijke benadering. Dat is het ‘familiebedrijfgevoel’ waar deze StAr-gecertificeerde audicien nog steeds om bekendstaat.

Audicien Hanneke en leerling audicien Harald zijn erg tevreden met de nieuwe plek. Parkeren kan gemakkelijk voor de deur. Hanneke: “De ligging is ideaal: we zijn goed bereikbaar voor Rijswijkers, maar mensen uit Leidschendam-Voorburg, Den Haag en Delft weten ons ook te vinden.”

Op hun voormalige locatie, als shop-in-shop bij Torica Optiek, werd de vraag groter dan de audiciens konden bedienen. Het beginnen van een eigen winkel was dus echt een must. De verhuizing betekent ook een verruiming van de openingstijden: van twee naar vier dagen.

Vertrouwde gezichten

Hanneke en Harald zijn de vaste gezichten op deze vestiging. In Rijswijk zijn ze nieuw voor de klanten, maar uit ervaring weet Hanneke dat dit niet lang zal duren: “Bij Oorwerk gaan we echt voor het persoonlijke, voor dat extra stukje aandacht. Je bent hier geen nummer. Klanten kunnen direct naar onze winkel bellen. En we kennen heel veel klanten bij naam.” Dat heeft alles te maken met de oorsprong van Oorwerk als familiebedrijf. Sinds de oprichting in 2007 is de audicien uitgegroeid naar 32 vestigingen. Een wat groter bedrijf dus, maar: “We hebben nog steeds dat ‘familiebedrijfgevoel.’”

Oorwerk is niet de grootste, wel de beste

Dat ervaart Harald ook. Vóórdat hij besloot audicien te worden, werkte hij 12 jaar lang bij een leverancier van hoogwaardige hoortoestellen. In zijn functie had hij contact met vrijwel alle audiciens in Nederland. “Oorwerk is niet de grootste, wel de beste”, viel hem op. Om hun StAr-accreditatie te behouden, volgen alle Oorwerk-audiciens jaarlijks scholingen en moeten ze een bepaald aantal punten behalen.

Behoefte klant centraal

Hanneke en Harald denken vanuit de behoefte van de klant. “Het hoortoestel is de basis,” legt Hanneke uit. “Daar kun je accessoires of toebehoren aan toevoegen. Het hangt van de klant af wat er nodig is. Je kunt met moderne hoortoestellen bijvoorbeeld muziek streamen van je smartphone. Maar iemand van 88 die geen smartphone heeft, heeft daar geen behoefte aan. Voor iemand van 56 die nog vol aan het werk is, zijn dat soort dingen wel heel interessant.”

Wat de behoefte ook is, bij Oorwerk kun je iedere hooroplossing 30 dagen vrijblijvend ervaren. “Pas als de klant tevreden is, gaan we over tot aanschaf.”

Toekomst

Over de toekomst zegt Hanneke: “In de toekomst willen we wel groeien. Onze winkel zal uiteindelijk nog verbouwd worden: er komen meetkamers bij. Maar wat bij Oorwerk altijd blijft is de kwaliteit, en de tijd en aandacht die we hebben voor de klant. Als audicien onderscheiden we ons daar echt in. En daarnaast staat er bij ons altijd een goede kop koffie klaar voor de klant.”

De winkel van Oorwerk Audiciens bevindt zich aan de Herenstraat 10 in Rijswijk. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur. U bent van harte welkom om langs te komen. Wilt u echt verzekerd zijn van de onverdeelde aandacht van de audicien, dan doet u er goed aan om vooraf een afspraak te maken. Dat kan door te bellen naar 070 779 6020, te mailen naar rijswijk@oorwerk.nl, of loop gerust even binnen. Op de website www.oorwerk.nl vindt u meer informatie over Oorwerk.