Sinterklaas bij Banketbakkerij Lentz

Partnerbijdrage
Bij Lentz liggen de heerlijke Sinterklaasspecialiteiten alweer volop in de winkel.
Bij Lentz liggen de heerlijke Sinterklaasspecialiteiten alweer volop in de winkel. (Foto: Robert Heijdemann)

Sinterklaas is in het land en bij Banketbakkerij Lentz in Oud Rijswijk liggen de heerlijke chocoladeletters en andere Sinterklaasspecialiteiten zoals gevulde speculaas, boterstaven alweer volop in de winkel.

“Elk jaar worden er meer chocoladeletters verkocht. De meest verkochte letter is de S van Sinterklaas. Voor ons uiteraard weer zeer drukke weken, want alles wordt handmatig gemaakt“, vertelt Amber Stevens, mede-eigenaar en chocolatier bij Banketbakkerij Lentz.

Heel wat uurtjes is zij te vinden in het chocolade-atelier van Banketbakkerij Lentz, in de Willemstraat 15 waar de productie van alle chocoladeproducten, bonbons en truffels plaatsvindt.

Hoofd chocolatier

Amber: “Negen jaar geleden kwam ik als zaterdaghulp bij Lentz werken en keek ik de kunst af van de banketbakkers en chocolatiers, want ik vond vooral chocolade altijd een heel interessant product. Vijf jaar geleden kocht eigenaar André Denecke nieuwe chocolademachines en opende een chocolaterie in de Willemstraat 15, waar men kon zien hoe alles werd gemaakt. Na een opleiding bij André en in België ben ik nu hoofd chocolatier bij Banketbakkerij Lentz.”

Lange traditie

Banketbakkerij Lentz heeft een lange traditie en bestaat al vanaf 1902. Er worden al jarenlang patisserie producten zoals taarten, gebak en chocolade gemaakt. De laatste jaren is de chocolade productie flink uitgebreid: “In ons chocolade atelier maken wij naast onze bonbons en truffels ook de mooiste en leukste ontwerpen van chocolade zoals designertassen, damespumps, herenschoenen, harten, bad-eenden in alle maten en nog veel meer,” legt Amber uit.

Callebaut chocolade

Ondertussen pakt ze uit een kast gietvormen voor chocolade letters. En dat zijn er heel wat. “Van A tot en met Z en in wit, melk en puur. Net als de bonbons maken we de chocoladeletters in ons eigen atelier. Chocolade is er in vele soorten en smaken. Wij werken uitsluitend met de chocolade van Callebaut uit België: een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, die al sinds 1911 bestaat en op een eerlijke manier de cacao inkoopt. Dat zorgt er onder andere voor dat de cacaoboeren in West-Afrika opleiding en support krijgen om hun levensonderhoud voor zichzelf en hun families te verbeteren.”

Chocolade workshops

Naar aanleiding van vragen van klanten worden er ook workshops gegeven in het atelier van de chocolaterie. “Onze chocolade workshops zijn een geweldig idee voor een bedrijfsuitje, een vrijgezellenavond, familiedag, of gewoon zomaar. Leuk met elkaar je eigen bonbons of truffels maken. Dat is nog eens wat anders”, vertelt Amber.

www.detruffelspecialist.nl

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.