Het Broodspoor op station Rijswijk viert 1-jarig jubileum

Partnerbijdrage
Marc Weterings is vol lof over het ondernemerschap van Marjolein Brinkman, eigenaresse van Het Broodspoor.
Marc Weterings is vol lof over het ondernemerschap van Marjolein Brinkman, eigenaresse van Het Broodspoor. (Foto: CB)

Broodjeszaak Het Broodspoor op station Rijswijk bestaat eind januari één jaar. Vrijdag 20 januari kwam het hele team bij elkaar om stil te staan bij deze mijlpaal. Raadslid Marc Weterings (Rijswijks-Belang) opende de feestelijke bijeenkomst met een speech.

Weterings prijst eigenaresse Marjolein Brinkman om haar lef. Niet veel ondernemers durven midden in een lockdown een nieuwe zaak te openen. Maar Marjolein deed het. Zij zocht voor Het Broodspoor naar leveranciers met de beste producten. Na heel wat smaaktests bleven alleen de allerlekkerste ingrediënten en broodsoorten over op het menu. En dat lees je terug in de ervaringen van klanten, die enthousiast hun reviews delen op Google, waar de broodjeszaak 5 sterren krijgt. Klanten noemen niet alleen de broodjes een ‘aangename verrassing’, maar ook de vriendelijke en snelle bediening. 

Succesfactoren

Bij de transformatie van Subway naar Broodspoor ging het team vorig jaar mee. Elk vers afgebakken, knapperig broodje beleggen zij zo smaakvol mogelijk. Maar behalve hard werken en kritisch zijn op kwaliteit, is ook slim ondernemen een van de geheimen achter het succes van de Broodjeszaak. Zo is de bezorgdienst van broodjes in de middag, tussen 10.30 en 17.00 uur, heel populair. 

“Langzaam wordt het Broodspoor een begrip in Rijswijk”, constateert Weterings. “Deze manier van ondernemen is een voorbeeld voor velen.” Hij belooft over negen jaar weer een speech te geven, voor het dan 10-jarige jubileum.