Koophuis van de week: Fraai gerenoveerd buitenkansje aan de Rijswijkse Penninglaan

Partnerbijdrage
De grote woonkamer met open keuken.
De grote woonkamer met open keuken. (Foto: Hoogenraad NVM Makelaars)

Een fraai appartement uit 1925 in de kindvriendelijke buurt Cromvliet. Dat is de definitie van Penninglaan 17 in Rijswijk, de woning die het deze week verdient om eens extra in het zonnetje te worden gezet.

De huidige bewoners kochten dit huis in 2016, met hulp van Hoogenraad NVM makelaars. Het stel was op zoek naar een grotere woning, waarbij hun oog viel op deze buitenkans in Rijswijk: “We kwamen van een fijn huurhuis, maar dat had een klein balkon. We waren opzoek naar een huis met een grotere buitenruimte. De grote woonkamer met open keuken en de buitenruimtes spraken ons bij het zien van deze woning direct aan.”

Behang van de muur

De sleuteloverdracht, of beter gezegd: de dag daarna was een bijzonder moment voor de verkopers: “De dag nadat we de sleutel in ontvangst hebben genomen, zijn we getrouwd en hebben wij het feest in dit huis gegeven. Al onze familie en vrienden bij elkaar in ons nieuwe huis, een hele bijzondere dag! Bij dit feestje mocht het bezoek direct het behang van de muur trekken. Konden we meteen door met de grote verbouwing.”


De badkamer is fraai gerenoveerd. - Hoogenraad NVM Makelaars

Dat laatste is niets te veel gezegd. Om deze woning van 78m2 tot een paleisje te maken, hebben de huidige eigenaren flink wat werk moeten verzetten: “We hebben een nieuwe massief eikenhouten vloer gelegd”, herinnert het echtpaar zich. “We hebben een allesbrander geplaatst, een nieuwe cv ketel geïnstalleerd, een nieuwe groepenkast aangebracht, een nieuw centraal ventilatiesysteem opgehangen, nieuwe kozijnen geplaatst, de badkamer en de wc vervangen… Ja, wat hebben we eigenlijk niet gedaan?”, grapt het stel. “Maar het is het waard geweest, want dit is echt een enorm fijn, warm en gezellig huis!”

Binnen- en buitenleven

Een huis voor alle seizoenen, zo omschrijven de huidige bewoners deze woning in Rijswijk. Dankzij de praktische indeling is het makkelijk het binnen- en buitenleven te combineren. “In de zomer is het heerlijk om hier hele dagen buiten door te brengen en in de winter is het aangenaam warm voor de houtkachel.” Ook prijst het stel de luxe badkamer in de woning en noemen zij het dakterras de meest bijzondere plek van het huis.


Een breed dakterras voor het ware buitenleven. - Hoogenraad NVM Makelaars

Daarnaast ligt deze woning op een perfecte locatie: op loopafstand van het winkelcentrum rond de Herenstraat en het centrum van Den Haag is binnen tien minuten bereikbaar op de fiets of met het openbaar vervoer. Ook zit je met de auto vrijwel direct op de snelweg. “Ondanks die centrale ligging is het hier een fijne en rustige buurt”, merken de bewoners op. “Iedereen zegt elkaar gedag en gaat prettig met elkaar om.”

Reizen

Kortom: een geweldige woning in een prima buurt. Waarom staat dit huis dan toch te koop? “We hebben een paar maanden geleden besloten om te gaan reizen, met als eindbestemming Portugal”, vertelt het stel. “Een enorm moeilijke keuze met zo’n geweldig huis waaraan we werkelijk alles hebben verbouwd, maar we hopen dat de volgende eigenaren net zo’n mooie en fijne tijd in dit huis gaan beleven als wij.”

Kom kijken!

Benieuwd geworden naar dit fraaie appartement? Neem zelf een kijkje op Penninglaan 17 in Rijswijk 2281 BW: Appartement te koop. - HOOGENRAAD NVM MAKELAARS of bel voor een bezichtiging met 070 399 36 34. Hoogenraad NVM Makelaars is gevestigd aan de Haagweg 177 in Rijswijk.