Bloemen van Pompidou toveren bij iedere klant een lach op het gezicht

Partnerbijdrage
Matthew en zijn vrouw Lara bij 'de muur' met bloemboeketten. In verschillende maten, stijlen en kleuren, want smaken verschillen.
Matthew en zijn vrouw Lara bij 'de muur' met bloemboeketten. In verschillende maten, stijlen en kleuren, want smaken verschillen. (Foto: Robert Heijdemann)

“Al jaren wil ik hier graag aan de slag. In de bloemenwinkel om de hoek bij de Lidl. Op een leuke locatie en in een gezellige buurt”, vertelt Matthew van Leeuwen. Twee maanden geleden werd zijn droom werkelijkheid. Na een korte verbouwing levert hij nu dagelijks verse bloemen, boeketten en plantenbakken bij ‘t winkelcentrum aan de Dr.H.J. van Mooklaan.

“Tijdens de verbouwing stonden er al bloemboeketten voor de winkel, ik was toch aanwezig. Dat leverde al direct zoveel leuke reacties op”, vult Matthew aan. “Wat we niet hebben veranderd, dat is de naam. Bloembinderij Pompidou is immers al dertig jaar een begrip voor verse bloemen en boeketten”.

Lach op het gezicht

Matthew groeide op tussen de bloemen en planten. Zijn vader kennen veel Rijswijkers nog als de drijvende kracht achter Menno’s Flowers in De Bogaard. De bloemenwinkel met standaard 80 soorten bloemen in het assortiment. “Ik liep al jong mee met hem in de winkel. Van hem kreeg ik de liefde mee voor de bloemen en planten. Wanneer je een mooi boeket maakt met bloemen die de klant vaak zelf uitkiest, dan gaan ze met een lach op het gezicht de winkel uit. Voor een echt verwenmoment voor zichzelf of om iemand anders te gaan verrassen”, vertelt onze bloemist.

7 dagen versgarantie

De afgelopen jaren was hij altijd werkzaam in de bloemenbranche, met zijn hoveniers vakopleiding. In de export, maar ook met een eigen winkel in Leersum. Maar al die jaren koesterde hij de wens om terug te komen naar Rijswijk en daar zelf een bedrijf te starten. “Ik hoefde niet lang na te denken toen deze winkel beschikbaar kwam. Om op een mooi stukje Rijswijk tegen een scherpe prijzen een vers product te leveren. En met een versgarantie op de bloemen van zeven dagen. Je zorgt voor een lach op het gezicht van de klant, je maakt ze blij, dat is toch fantastisch”.

Gratis parkeren

Behalve zelf een boeket samen stellen heeft Pompidou ook veel keuze in kant en klare boeketten, In verschillende maten, stijlen en kleuren, want smaken verschillen. Matthew: “Ook klanten met weinig tijd maken we het zo naar de zin. Voor de winkel is het gratis parkeren. Je ziet de mensen uitstappen, zelf een boeket pakken, afrekenen en vervolgens in de auto weer wegrijden. Onze uitdaging om snel weer een boeket te maken voor dat opengevallen plekje”.

Plannen genoeg

Matthew heeft nog plannen genoeg. Voor de korte termijn: “Wij gaan straks ook kerstbomen leveren. Maar omdat het voor veel mensen best zwaar is die thuis te krijgen, gaan we een bezorgservice aanbieden. Die zorg nemen wij over”. Nog wat ideeën: Compleet opgemaakte planten bakken en kortingen voor trouwe klanten.

30 rode rozen

Terwijl we praten stopt een auto. De chauffeur stapt uit en komt binnen. “Heeft U 30 rode rozen vraagt hij”. Matthew loopt naar de verse bloemen om vervolgens een mooi boeket rozen de maken, terwijl de man tevreden toekijkt. Na het betalen, bedankt hij en loopt naar zijn auto, met een lach op het gezicht. Matthew: “Wie wordt er niet blij van een mooi boeket bloemen?”

Bloembinderij Pompidou aan de Rijswijkse Briandstraat, hoek Dr,H.J. van Mooklaan is de hele week - behalve zondag - geopend van 8.30 tot 17.30 uur, zaterdag tot 17.00 uur.