Wonderwereld vol woonmode aan het Bogaardplein

Partnerbijdrage
Dankzij de deskundigheid van Sander en Mathijs is Woonmode uitgegroeid tot dé regionale specialist in complete woninginrichting.
Dankzij de deskundigheid van Sander en Mathijs is Woonmode uitgegroeid tot dé regionale specialist in complete woninginrichting. (Foto: Feike Faase Fotografie)

Op een prominente plek bij de ingang van de Prins Willem Alexander passage op het Bogaardplein in Rijswijk is Woonmode gevestigd: de grootste specialist in complete woninginrichting van de regio. Deze maand bestaat het bedrijf 38 jaar. “Iets waar we trots op zijn”, zegt mede-eigenaar Sander Groen. 

In december 1985 begon Cor Groen aan de Steenvoordelaan met Woonmode: een speciaalzaak voor tapijt, vinyl en gordijnen. Sinds 2007 hebben zijn zoons Sander en Mathijs het stokje overgenomen en is Woonmode uitgegroeid tot dé specialist in complete woninginrichting van de regio. Inmiddels is het familiebedrijf gevestigd aan het Bogaardplein, waar achter een bescheiden ‘voorwinkel’ een indrukwekkende showroom schuilgaat van maar liefst 1200m2. “Een plek om je te laten inspireren en adviseren”, zegt Sander met trots. “Dat is wat we hier vooral doen. We geven mensen vakkundig advies bij al hun vragen, maar we willen deze winkel vooral een inspirerende omgeving laten zijn.”

Dat laatste lukt op overtuigende wijze. Wie een bezoek brengt aan de woonwinkel van Woonmode, zal aangenaam verrast worden door de zeer uitgebreide collectie vloeren, raambekleding, zonwering, behang, kasten-op-maat, boxsprings en nog veel meer. “En alles van toonaangevende a-merken”, benadrukt Sander. “Het leveren van goede kwaliteit is onze prioriteit. Daarnaast zijn we ook heel gericht op goede service. We hebben een groot specialistisch team in huis, met eigen vakmensen in de buitendienst.”

Ontzorgen

Een complete inrichting, verzorgd door het eigen team van Woonmode. Sander en zijn collega’s draaien er de hand niet voor om. “Eén van onze krachten is het ontzorgen van mensen”, zegt Sander. “Er komen met grote regelmaat mensen die graag de vloer in hun woning willen vervangen, maar opzien tegen werkzaamheden, zoals het verwijderen van de oude vloer en het verplaatsen van hun meubels. Zoiets kunnen wij met ons team veelal op één dag realiseren. De oude vloer verwijderen, meubels verplaatsen en nieuwe vloer vakkundig gelegd. Dát ontzorgen is voor ons een belangrijke pijler.”

Klanten een comfortabel thuis bieden, binnen het budget van de klant. Dat is de doelstelling van Woonmode. Met een eigen team van specialisten en een inspirerende showroom vol woonideeën. “Een sfeervol thuis is voor mensen belangrijk, het is toch een plek waar je veel verblijft”, weet Sander. “Mensen zoeken de gezelligheid in huis op. Dat zie je bijvoorbeeld aan de kleuren die nu populair zijn. De tijd van de grijstinten ligt een beetje achter ons. In behang en raamdecoratie zie je nu vooral veel warme koperkleuren terugkomen. De populaire visgraatvloeren in o.a. PVC en laminaat worden ook steeds mooier, net als vloeren zoals Marmoleum.”

Duurzame Investering

Inmiddels is Woonmode al decennia lang een vertrouwd gezicht in de regio en het bedrijf houdt zijn blik vol vertrouwen op de toekomst gericht. “Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijke factor”, vertelt Sander. “Vroeger kochten mensen een laminaatvloer voor vijf jaar. Nu kiezen veel mensen toch liever voor een betere kwaliteit, zoals PVC vloeren. Dat is in het begin weliswaar een grotere investering, maar uiteindelijk gaat zo’n vloer makkelijk vijftien jaar mee, waardoor je er veel langer plezier van hebt. Ook dat is duurzaamheid.” Naast duurzame producten, ziet Sander ook een groei in de verkoop van elektronische gadgets. “Het ‘smart home’ segment”, benadrukt hij. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische zonwering, railsen of rolgordijnen. Ook daar hebben we alle kennis over hier in huis.” 

Benieuwd geworden? Ga zéker zelf eens kijken bij Woonmode aan het Boogaardplein 6 in Rijswijk. De website bezoeken kan ook: www.woonmode.nl.