Bestuurder onder invloed aangehouden na ongeval op de A4 Rijswijk

Politie
Volgens de bestuurder was er ook een andere auto in het spel.
Volgens de bestuurder was er ook een andere auto in het spel. (Foto: District8)

Op de A4 bij Rijswijk heeft in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus een ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 04:00 kwam het voertuig, volgens de bestuurder, in contact met een ander voertuig. Hierna knalde de auto in de berm, om vervolgens tollend over de snelweg te schieten en aan de andere kant van de snelweg tegen de vangrail aan tot stilstand te komen.

Volgens de bestuurder is het andere voertuig hierna weggereden. Na het ongeval werden meerdere politie-eenheden en een ambulance gealarmeerd.

Bijrijdster

De politie heeft samen met Rijkswaterstaat een afzetting verzorgd, hierdoor waren twee rijstroken richting Rotterdam dicht. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder en de bijrijdster gecontroleerd in de ambulance, vervoer voor de bijrijdster bleek noodzakelijk. Zij is zonder spoed (A2) vervoerd.

Positieve drugstest

De bestuurder heeft ter plaatse een drugstest afgelegd, deze gaf een positieve test aan waarna de bestuurder is meegenomen naar het politiebureau.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd. De politie doet onderzoek of er inderdaad een tegenpartij betrokken is geweest bij het ongeval.