Rijswijker opgepakt voor vechtpartij supporters ADO en RKC in Waalwijk

Politie
De politie vermoedt dat de twee groepen voetbalsupporters met elkaar hadden afgesproken.
De politie vermoedt dat de twee groepen voetbalsupporters met elkaar hadden afgesproken. (Foto: Politie.nl)

Onder de elf mensen die zijn opgepakt omdat ze betrokken waren bij een vechtpartij zaterdagavond 17 september in Waalwijk, bevindt zich ook een Rijswijker. Dat meldt Omroep West. De vechtpartij was vermoedelijk tussen supporters van RKC Waalwijk en ADO Den Haag.

Het gaat om elf jongeren van tussen de 16 en 23 jaar oud uit de Haagse regio. Volgens sociale media heeft een van hen een RKC-fan met een mes in de arm gestoken. De politie vermoedt dat de twee groepen voetbalsupporters met elkaar hadden afgesproken. In totaal waren er zo’n tachtig mensen betrokken bij de vechtpartij in Waalwijk. Hier werden ook slag- en steekwapens bij gebruikt.

Van de elf aangehouden supporters uit de Haagse regio komen er zeven uit Den Haag, twee uit ‘s-Gravenzande, een uit Poeldijk en een uit Rijswijk. Ze zitten sinds zondag niet meer in hechtenis, maar blijven wel verdacht van openlijke geweldpleging.

Gewelddadig voetbalweekend

Het Brabants voetbalweekend werd overigens gekenmerkt door geweld rondom drie verschillende voetbalwedstrijden. Niet alleen bij de wedstrijd RKC Waalwijk tegen SC Cambuur, maar ook bij de wedstrijd FC Den Bosch tegen TOP Oss, en FC Eindhoven tegen Roda JC liep het uit de hand.