Inbreker die rondreed met in Rijswijk gestolen Mercedes heeft spijt

Politie
Arnold D. reed dagenlang rond in een in Rijswijk gestolen Mercedes cabriolet. Foto ter illustratie.
Arnold D. reed dagenlang rond in een in Rijswijk gestolen Mercedes cabriolet. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Een Haagse inbreker die afgelopen zomer een zilverkleurige Mercedes cabriolet stal bij een woning in Rijswijk, heeft spijt en bedoelde het niet persoonlijk. Dat verklaarde hij dinsdagmiddag 29 november voor de rechtbank in Den Haag, zo meldt Omroep West

Arnold D. (46) maakte zich afgelopen zomer schuldig aan ongeveer tien inbraken en diefstallen, zowel bij scholen als bij mensen thuis. Daar nam hij volgens de rechter ‘alles wat aan een stekker zat’ mee. Met de Mercedes uit Rijswijk reed hij een paar dagen rond. Het Openbaar Ministerie (OM) eist 42 maanden cel tegen hem. 

‘Niet persoonlijk bedoeld’

Aanvankelijk ontkende Arnold zijn misdaden, maar bij de reclassering bekende hij toch. Dinsdag gaf hij aan in de rechtszaal tegen de slachtoffers dat het hem spijt, en dat het niet persoonlijk bedoeld was. 

Met de gestolen auto werd hij op 18 juli 2022 in Rotterdam van de weg gehaald vanwege gevaarlijk rijden. Zijn advocaat wil dat de straf lager uitvalt, omdat hij de afgelopen tijd een omslag heeft gemaakt: na twintig jaar in de criminaliteit wil hij afkicken van de drugs.

Bron: Omroep West