Rijswijks-Belang liep een dagje mee met de politie

Politie
Controle van een auto met beslagen ramen.
Controle van een auto met beslagen ramen. (Foto: Marc Weterings)

Rijswijks-Belang draaide vorige week een dienst mee met de afdeling Rijswijk van de Politie Eenheid Den Haag.

Fractielid Mirjam ten Brummelaar: “Wat een ervaring, wat een belevenis. De dag begon met het tekenen van een geheimhouding.”

Wijkagenten Tino en René vertelden het fractielid alles over het reilen en zeilen in hun twee wijken. Ten Brummelaar: “Ze spraken hier echt met passie over.” Hierna mocht Ten Brummelaar mee in een politiebus met twee vrouwelijke agenten van 24 jaar. Ze was bij de inbeslagname van een auto, het assisteren bij een ongeval en bij een meneer die zich zorgen maakte over zijn buur, die op vakantie bleek te zijn. Ten Brummelaar: “Het is fijn te merken dat de bewoners in Rijswijk op elkaar letten!” Tot slot woonde ze controles op de parkeerplaats bij het Elsenburgerbos bij.

Bij station Rijswijk. - Marc Weterings

Marc Weterings: “Ik heb een heel andere kant gezien van de dienders van de overheid. Achter deze dienders zitten mensen net als jij en ik met gevoel, humor en begrip voor wat zich afspeelt in de samenleving.” Tijdens de dienst die Weterings bijwoonde, had zich een vrachtwagen vastgereden op de Sir Winston Churchilllaan. De politiebus sloot de weg af en verleende assistentie om het verkeer in goede banen te begeleiden. Door het incident liep het verkeer behoorlijk vast in Rijswijk.

Loeiende sirenes

Weterings was verder bij een scooterongeval met zwaar letsel. “Met loeiende sirenes reden we erheen om assistentie te verlenen aan de inmiddels eerder aangekomen ambulance,” herinnert hij zich. Tijdens een surveillance op afgelegen (parkeer)plaatsen troffen de agenten een auto aan met beslagen ramen met een vozend stel. 

Spookkenteken

Rijswijks-Belang trakteerde het politiebureau rond etenstijd op pizza en pasta. Tijdens het eten werden de agenten alweer opgeroepen voor de melding van een auto met een ‘spook’-kenteken: een auto die is afgemeld, dus niet meer op naam staat. Met dit soort auto’s gebeuren vaak overvallen, ramkraken of tanken zonder betalen. Een verdachte situatie, dus. Het politieteam ging erheen en nam de auto in beslag. Er werd verders niets aangetroffen. Wel kreeg de bestuurder tevens een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.