Man (36) aangehouden in woning aan Generaal Spoorlaan

Politie
Afbeelding
(Foto: Archief/Rodi.nl)

Een 36-jarige man is woensdagochtend 30 november in een woning aan de Generaal Spoorlaan aangehouden. Dat meldt de politie op 2 december. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de handel in vuurwapens en verdovende middelen. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij gekraakte cryptodata en doet nader onderzoek.

In alle vroegte betrad de politie de woning en hield daar de verdachte aan. Vervolgens werd de woning doorzocht. Hierbij zijn enkele gegevensdragers, contant geld en een mogelijk luchtdrukwapen voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte zit vast en wordt verhoord. 

Integrale controle

Naast de doorzoeking van de woning zijn ook twee bedrijfspanden van de verdachte in Honselersdijk en Wateringen integraal gecontroleerd door de politie, gemeente Rijswijk en de Belastingdienst. Hierbij is door de gemeente gecontroleerd of de inrichting van de panden aan alle wet- en regelgeving voldeed. De Belastingdienst heeft gekeken naar de dagelijkse gang van zaken en heeft gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden bij toekomstige controles. 

Ondermijnende criminaliteit

Handel in vuurwapens en verdovende middelen is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Er wordt gesproken over ondermijnende criminaliteit als criminelen faciliteiten in de bovenwereld gebruiken om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. “Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat”, aldus de politie. “Overheidspartners treden hierbij als één overheid op, omdat we op deze manier met zowel toezicht, preventie, strafrechtelijke, bestuurlijke en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden.”