Een ‘coppie’ koffie met de wijkagenten in Oud Rijswijk

Politie
Dennis en Tino met marktmeester Wim en bewoonster Irene.
Dennis en Tino met marktmeester Wim en bewoonster Irene. (Foto: Robert Heijdemann)

De Rijswijkse wijkagenten Dennis van Oud Rijswijk en Tino van Te Werve staan vandaag, zaterdag 3 december, met een speciale politie-tuktuk op de weekmarkt in Oud Rijswijk. “Om de buurtbewoners te ontmoeten onder het motto ‘Coppie Koffie’.”

Door Robert Heijdemann

Het is nog vroeg in de ochtend als een elektrisch wagentje stopt voor het Rijswijks Museum. Een blauwe tuktuk met de bekende politielogo’s. Wijkagenten Dennis en Tino stappen uit en zetten de parasol, statafel en stoeltjes neer. Hoewel het deze decemberochtend best fris is, komen toch direct nieuwsgierige passanten een kijkje nemen.


De wijkagenten met raadslid Erik van der Veer (PvdA Rijswijk). - RH

Contact met bewoners

“We willen op een laagdrempelige manier onder het genot van een ‘coppie’ koffie in contact komen met de inwoners, vertellen ze. “Het is een elektrisch wagentje. We noemen het een ‘coppie’ koffie. ‘Cop’ van politieagent”. Heb je een klacht of wil je gewoon even kletsen? Alles is bespreekbaar. Ook geeft de politie advies over diverse onderwerpen. “We vertellen ook over preventie”. De politie tuktuk gaat de komende tijd de hele regio door.