Vermissing Jim Olsthoorn in Team West

Politie
Jim Olsthoorn is inmiddels meer dan een week zoek.
Jim Olsthoorn is inmiddels meer dan een week zoek. (Foto: Team West)

De 26-jarige Jim uit Delft is vermist sinds 12 januari. Omdat het niets voor hem is om niets te laten horen of zijn afspraken niet na te komen, maken de politie en de familie zich grote zorgen. Team West liet dinsdagavond 24 januari foto’s van hem zien.

De politie: “Jim is 26 jaar en woont bij Sint Joris, een GGZ-instelling in Delft waar hij onder begeleiding woont. Jim is nu anderhalve week spoorloos. De politie maakt zich grote zorgen, omdat Jim afhankelijk is van medicijnen. Hij is zonder een portemonnee of een telefoon vertrokken en dat is niets voor hem. Hij houdt zich vast aan een vast ritme waar hij normaal gesproken niet van afwijkt. Hij is inmiddels meer dan een week zoek. Dat is ook een punt van zorg.”

Normaal gesproken wijkt hij niet van zijn vaste ritme af

“Hij woont begeleid in een instelling en het ging de laatste tijd erg goed met hem. Jim is altijd een enorm lieve man, vrolijk en geïnteresseerd in anderen. En hij is nooit eerder weggelopen. En het is helemaal niets voor hem dat hij niets meer van zich laat horen. Wat er ook gebeurt, hij heeft altijd contact met zijn moeder. Jim is 12 januari nog bij zijn moeder geweest en is in de avond terug gegaan naar Sint Joris in Delft. Wanneer hij daar weer vertrokken is, dat is niet geheel duidelijk, mogelijk was dat tussen half negen en half tien.”


Beeld Team West/Omroep West.

De recherche heeft uitvoerig onderzoek gedaan en diverse locaties bekeken. Afgelopen zondag is met een groot aantal vrijwilligers van het Veteranen Search Team een zoektocht gedaan in de Delftse Hout in Delft omdat Jim daar vaak komt. Maar dat heeft helaas niets op geleverd


Beeld Team West/Omroep West.

Oproep

Alle tips om Jim te vinden zijn welkom. Wie heeft Jim nog gezien na 12 januari, die donderdag na half tien? De politie wil graag weten waar Jim nu is. Heb je meer informatie over hem, heb je hem nog gezien of heb je nog contact gehad, meld dit dan via 0800-6070 of 0800-7000.