Speciaal politieteam houdt Poolse oplichter (52) aan in Rijswijk

Politie
De Poolse oplichters boden auto's en landbouwvoertuigen te koop aan via Marktplaats, maar leverden die na aanbetaling nooit. Foto ter illustratie.
De Poolse oplichters boden auto's en landbouwvoertuigen te koop aan via Marktplaats, maar leverden die na aanbetaling nooit. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Donderdagochtend 2 februari heeft de politie twee veroordeelde mannen uit Polen aangehouden in Nederland. De eerste verdachte (40 jaar) werd aangehouden in Ouddorp, de tweede verdachte (52) in een winkelcentrum in Rijswijk. De mannen moeten gevangenisstraffen uitzitten vanwege oplichting.

Voor het oppakken van de twee oplichters werkten politieteams uit Polen en Nederland samen. Het Fugitive Active Search Team (FAST) uit Polen vroeg haar collega’s in het Nederlandse FAST-team, FASTNL, om de twee op te sporen en aan te houden. Dat is donderdag dus gelukt.

Vakantiewoning en winkelcentrum 

De twee Polen lichtten mensen op door op internet auto’s en landbouwvoertuigen te koop aan te bieden, die ze na een aanbetaling nooit leverden. Dit leidde tot een schade van ongeveer 1,5 miljoen euro. De agenten van FASTNL vonden de 40-jarige man donderdagochtend met zijn gezin op een vakantiepark in Ouddorp, waar hij in een vakantiewoning werd aangehouden. Hierna leidde informatie ertoe dat ze in een winkelcentrum in Rijswijk de 52-jarige andere veroordeelde konden aanhouden. Waarschijnlijk worden ze overgeleverd aan Polen om de daar opgelegde straffen uit te zitten.

De 40-jarige man moet drie jaar de cel in, de 52-jarige man zes jaar.

Bron: Politie.nl.